Grădiniţele din Galaţi sfidează gripa

Grădiniţele din Galaţi sfidează gripa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor cu gripă nouă creşte constant, gălăţenii nu s-au panicat aşa de tare.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesoara Nicoleta Crânganu, ne-a declarat că „…în judeţul Galaţi nu s-au înregistrat cazuri în care absenteismul să depăşească zece la sută”.

Părinţii - nu tocmai speriaţi

„Este drept, sunt îngrijorată de situaţie, însă nu este deloc o soluţie să îl ţin acasă”, ne-a  răspuns, ieri, o doamnă care îşi ducea băieţelul la grădiniţă.

„Mai degrabă insistăm asupra regulilor de igienă, decât să ne ţinem copiii acasă”, a completat doamna.

Un alt tătic ne-a spus că „am încercat să îi explic fetiţei mele ce e cu gripa asta nouă, că trebuie să se spele pe mânuţe mai des şi să pună la gură batista dacă tuşeşte, însă nu ştiu eu cât înţelege un copilaş  de patru ani… Dar, asta este, nu m-am gândit să o ţin acasă, nu este o soluţie”.

Şi directoarea Grădiniţei „Parfumul Teilor”, Valerica Moise, ne-a spus că ”…părinţii nu şi-au retras copiii, din contră; şi săptămâna trecută, cât a fost vacanţă, tot au fost aduşi copii”.

„Părinţii, mai ales dacă lucrează amândoi, nici nu au cum să îi ţină pe micuţi acasă, că nu au cu cine să îi lase. Aici sunt supravegheaţi, iar de când au apărut cazurile de gripă nouă, îi supraveghem îndeaproape la baie, să se spele bine pe mâini, se folosesc substanţe dezinfectante şi aerisim bine sălile”.

Explicaţie foto: La grădiniţa din Galaţi, prichindeii îşi văd liniştiţi de joacă

Citit 799 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.