Meşterii populari îşi dau întâlnire la Galaţi

Meşterii populari îşi dau întâlnire la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Târg de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălăţenii, începând de astăzi, 29 noiembrie şi până pe 2 decembrie, la „Târgul Meşterilor Populari 2018”, organizat cu ocazia zilei de Sfântul Andrei. Ajuns la a XVIII-a ediţie, evenimentul reuneşte la Galaţi meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice ale ţării şi este amplasat în zona pietonală a „P-urilor”.

Târgul se înscrie în seria de evenimente ce se vor desfăşura cu ocazia Sărbătorilor Galaţiului, organizate de Primăria municipiului. Gălăţenii vor pitea cumpăra direct de la meşteri lemn cioplit din Vâlcea, ceramică tradiţională de Corund, Harghita şi Braniştea, Galaţi, obiecte de port popular din Fălticeni, Piatra Neamţ, Brăila şi Galaţi, accesorii personalizate, pielărie şi cojocărie din Grumăzeşti, judeţul Neamţ şi Republica Moldova. Nu lipsesc ouăle încondeiate (Moşna Iaşi), picturile, figurinele, păpuşile şi alte obiecte decorative. Amatorii de bunătăţi se pot delecta cu turtă dulce, miere, siropuri şi dulceţuri, produse culinare tradiţionale din Argeş, Suceava, Braşov şi Galaţi.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10,00 şi 22,00.

De Târg şi sărbătoare, artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor fi şi ei prezenți: Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, soliştii, dansatorii, elevii Şcolii de Arte – clasa de Canto – Muzică Populară şi Grupul Folcloric ”Glasul Odăieşilor”.

Spectacolul de deschidere va avea loc astăzi, 29 noiembrie, începând cu ora 17,00, în zona pietonală a „P-urilor”. Dar şi în celelalte zile de târg, gălăţenii se vor putea bucura de spectacole începând tot cu ora 17,00.

În ultima zi, duminică 2 decembrie, Târgul Meşterilor Populari se închide la ora 14,00.

Citit 9398 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 00:10

3 comentarii

 • postat de Maia
  Joi, 29 Noiembrie 2018 17:20
  82.78.250.***
  Tichie de margaritar ne lipsea!
  2
  11
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 29 Noiembrie 2018 15:28
  5.2.205.***
  Blocam un oras intreg pentru mizeriile astea. Trist. Fara targuri de 2 lei si concerte de 2 bani in Galati. Chiar nu e in stare primaria sa amenejeze ceva in afara orasului? Imi doresc un primar care sa nu tina nicio sarbatoare in mici, bere si alte rahaturi. Beculete de Craciun si atat. Banii sa se foloseasca sa mai incalzeasca niste scoli sau sa mai faca niste "ulite" din Galati. De sarbatori sa avem liniste nu mizeriile astea.
  6
  11
  Raportează
 • postat de Mahala
  Joi, 29 Noiembrie 2018 13:24
  5.13.154.***
  Iar facem tiganie in centru?
  7
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.