„Biserica, aproape de cei în nevoie

„Biserica, aproape de cei în nevoie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, Centrul Multifuncţional „Speranţe pentru vârsta a treia” şi-a deschis uşa * Lucrarea a fost sfinţită de Arhiereul locului, ÎPS Casian 

Ieri, în ziua prăznuirii Sfântului Stelian Paflagonul - Ocrotitorul Copiilor, credincioşii gălăţeni au participat la rugăciune la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh şi a Sfântului Stelian”.

Erau mulţi oameni cu copii în braţe, cunoscute fiind binefacerile care se revarsă peste mamele, părinţii şi pruncii ce se roagă acestui „Prieten al lui Hristos”. Lumânarea aprinsă şi pomelnicul, plus rugăciunea au fost jertfa adusă la Sfântul Altar de creştinul, bogat sau sărac.

Bogăţie de daruri duhovniceşti au adus rugăciunea slujitorilor la Sfânta Liturghie şi cuvântul de întărire al Arhiereul locului, Înalt Prea Sfinţitul Casian.

Luând ca pildă viaţa aleasă a Sfântului Stelian - singurul Sfânt reprezentat asemeni Maicii Domnului cu un prunc în braţe - Înalt Prea Sfinţitul Casian a vorbit despre curăţenia pe care o aduc copii, asemeni cu împărăţia din ceruri, despre dragostea cu care copiii îşi înconjoară părinţii, chiar şi atunci când sunt certaţi ori aspru  pedepsiţi...

„Există o mare sărăcie spirituală în lumea de astăzi, a spus Arhiereul locului. E o mare sărăcie de dragoste creştinească, de fapte bune, de milostenie, uitând că fiecare, la rându-ne, suferim când  suntem singuri, ai nimănui. Numai în Biserică - Şcoală a lui Hristos, Dumnezeu ne învaţă că nu suntem singuri şi ai nimănui...”.

„Preoţii - mâinile lui Hristos în comunitate”

Cuvântând despre faptele alese răsărite din Cuvât, Înalt Prea Sfinţitul Casian a lăsat ca dincolo de cuvinte să vorbească faptele. Ieri,  după aproximativ un an de la debutul proiectului „Speranţe pentru vârsta a treia”, a fost sfinţit noul Centru multifuncţional  - numit de Arhiereul locului „palat de speranţe”.

Noul aşezământ întregeşte lucrarea de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, unde slujesc părintele paroh Costică Carp şi părintele coslujitor Ştefan Toma.

„De o bucată de vreme, Biserica noastră întâmpină mai multe rele, a continuat Înalt Prea Sfinţitul Casian. Dar în această mare de nepuţinţe şi nevoi, am reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu şi printr-o bună colaborare cu Primăria Galaţi, cu organismele guvernamentale, să devenim mâinile lui Hristos în comunitatea noastră şi să deschidem o uşă a speranţei pentru 50 de persoane vârstnice...”.

Ieri, în prezenţa celor 50 de beneficiari, dar şi a multor enoriaşi din Galaţi, a fost sfinţit noul Centrul Multifuncţional „Speranţe pentru Vârsta a treia”, diacon Cătălin Sava fiind coordonatorul acestui proiect.

Părintele Carp a vorbit despre lucrarea în rugăciunea enoriaşilor de a ridica frumosul locaş din apropierea Grădinii Botanice. Învitându-i să spună câte ceva, asistaţi - toţi vârstnici cu multe neputinţe trupeşti şi materiale - l-au înconjurat pe Arhiepiscopul Dunării de Jos cu multă bunăvoinţă, cu dragoste...

„Am fost în evidenţa Primăriei Galaţi şi am rămas surprinsă când, cu câteva luni în urmă, asistentele din acest proiect au bătut la uşa mea şi mi-au întins o mână de ajutor. De câte ori vin la mine în casă tinerele asistente, intră lumina în casă şi în sufletul meu”, a spus doamna Ana Raţă.

„Să vă binecuvânteze Dumnezeu, Înalt Prea Sfinţite Părinte Casian, pentru frumoasa şi grăitoarea lucrare pe care o faceţi!...”. Momentul a fost urmat şi de alte mulţumiri care au venit ba de la o mamă cu un copil bolnav, ba de la o bunică singură şi care au găsit în asistenţii de la acest centrul prieteni de nădejde.

A avut cuvântul şi prima promoţie de studenţi a Secţiei de Asistenţă Socială a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos”.

„Experienţa, lucrul cu cei 50 de vârstnici mi-a dovedit încă o dată că atunci când lucrezi cu blândeţe, cu căldură, cu altruism şi generozitate pentru oameni, abia atunci deschizi  noi căii către sufletele oamenilor”, a mărturisit o studentă.

Şi reprezentanta Autorităţii de Implementare a proiectelor, doamna Tudoriţa Anton, a apreciat rezultatele proiectului după ce a vizitat asistaţii, deci, în cunoştinţă de cauză! 

Ca orice întâlnire de acest fel şi aceasta s-a încheiat cu îndemnul Arhiereului locului de a deveni lumină pentru aproapele nostru, indiferent că suntem slujitori la altar, părinţi, copii ori bunici.

De asemenea, Înalt Prea Sfinţitul Casian a îndemnat „creştinii din presă să încurajeze mai mult fapta bună, creştinească şi pe cei care pot face bine. Promovând binele, vă veţi împărtăşi din Bine, din Lumină!”

Citit 1705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.