UPDATE | A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură
Foto: Iulia Kelt

UPDATE | A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE, joi, 20 decembrie 2018 | Amendă de 1.000 lei pentru distrugerea instalaţiei de termoficare. Poliţia Locală l-a sancţionat pe locatarul apartamentului 74 al blocului I1 din Ţiglina 1, Mitică Stanciu, cu o amendă de 1.000 de lei, care se reduce la jumătate dacă este plătită în termen de 15 zile. De asemenea, Mitică Stanciu este obligat ca, în termen de 10 zile, să refacă instalaţia comună de termoficare din propriul apartament. În caz contrar, cazul lui va ajunge la instanţa de judecată, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Aşa cum aţi putut citi, joi, în articolul "A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură", Mitică Stanciu, locatar la etajul 5 al blocului I1, a tăiat ţevile sistemului comun de termoficare care îi treceau prin apartament, pe motiv că el este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. În consecinţă, 20 de apartamente, câte două pe fiecare etaj, nu mai pot primi căldură de la noua centrală de bloc.


Un locatar al blocului I1 din Ţiglina I a avut "geniala" idee de a tăia ţevile sistemului de termoficare a blocului care îi treceau prin apartament, pe motiv că este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. Nu s-a gândit însă şi la vecini. Urmarea: 20 de apartamente, câte două pe fiecare etaj, nu mai pot primi căldură de la noua centrală de bloc.

Mitică Stanciu, locatarul de la etajul 5, apartamentul 74 al blocului I1 din Ţiglina 1, nu este cel mai popular printre vecinii săi. Motive se pare că sunt mai multe, dar cel mai recent este că, din cauza lui, 20 de apartamente au rămas fără posibilitatea de a li se furniza energie termică de la centrala de bloc, care a fost abia montată.

"De la 1 octombrie, a tăiat ţevile care îi treceau prin apartament, nu le-a blindat. A zis că e proprietar şi că face ce vrea în apartamentul lui. Şi-a făcut racord la gaze, pentru centrală, dar nu ştiu cine îi va da avizul, pentru că are peste 3.000 de lei datorii la întreţinere. Aşa că, acum, o coloană întreagă de apartamente, câte două pe fiecare etaj, trebuie să stea în frig, pentru că el a tăiat ţevile instalaţiei comune", ne-a spus Ion Dărilă, preşedintele de bloc.

În timp ce noi stăteam de vorbă cu preşedintele de bloc şi cu încă un vecin, Mitică Stanciu a deschis uşa şi a ieşit în hol. L-am întrebat dacă vrea să vorbească cu noi, dar a refuzat şi s-a întors în casă. Un minut mai târziu, a ieşit din nou şi ne-a dat o hârtie printată, zicând ceva de DNA. "Este imposibil să te înţelegi cu el, spune tot timpul că are cunoştinţe şi relaţii. Din cauza unei reclamaţii pe care mi-a făcut-o, m-au chemat la Secţia 2 Poliţie şi m-au tratat ca pe un maimuţoi. Asta pentru că scosesem la un moment dat un cablu de 220 V foarte periculos pentru locatari, cablu care atârna pe hol şi care pornea dintr-un panou de tablă", a mai spus Ion Dărilă.

Un etaj mai jos, chiar sub apartamentul lui Stanciu, ne-a deschis uşa Alexandru Bostan. Septuagenar, cu o căciulă groasă pe cap şi strângând în braţe un căţeluş, acesta ne-a confirmat că "impertinentul de la etaj" l-a lăsat şi pe el în frig, la fel ca şi pe alţi vecini.

După ce Mitică Stanciu a tăiat ţevile instalaţiei comune de termoficare, Asociaţia de Proprietari 321 i-a trimis o solicitare prin Poştă (!), datată 3 decembrie 2018, punându-i în vedere ca "în termen de trei zile să refacă ţevile tăiate, în vederea asigurării circulaţiei agentului termic şi spre ceilalţi proprietari vecini".

Pentru că Mitică Stanciu n-a răspuns în niciun fel solicitării asociaţiei, aceasta s-a adresat, pe 7 decembrie, Poliţiei Locale şi Primăriei. Marţi, Poliţia Locală ajunsese deja la apartamentul 74 şi agenţii constatatori au primit permisiunea de la proprietarul Mitică Stanciu.

"Cazul încă se anchetează. Cine va fi găsit vinovat poate primi o amendă de 500 de lei plus o sancţiune complementară, aceea de a readuce instalaţia de termoficare la starea iniţială", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale.

19 decembrie 2018

Citit 19548 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.