UPDATE | A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură

UPDATE | A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
12 comentarii

UPDATE, joi, 20 decembrie 2018 | Amendă de 1.000 lei pentru distrugerea instalaţiei de termoficare. Poliţia Locală l-a sancţionat pe locatarul apartamentului 74 al blocului I1 din Ţiglina 1, Mitică Stanciu, cu o amendă de 1.000 de lei, care se reduce la jumătate dacă este plătită în termen de 15 zile. De asemenea, Mitică Stanciu este obligat ca, în termen de 10 zile, să refacă instalaţia comună de termoficare din propriul apartament. În caz contrar, cazul lui va ajunge la instanţa de judecată, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Aşa cum aţi putut citi, joi, în articolul "A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură", Mitică Stanciu, locatar la etajul 5 al blocului I1, a tăiat ţevile sistemului comun de termoficare care îi treceau prin apartament, pe motiv că el este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. În consecinţă, 20 de apartamente, câte două pe fiecare etaj, nu mai pot primi căldură de la noua centrală de bloc.


Un locatar al blocului I1 din Ţiglina I a avut "geniala" idee de a tăia ţevile sistemului de termoficare a blocului care îi treceau prin apartament, pe motiv că este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. Nu s-a gândit însă şi la vecini. Urmarea: 20 de apartamente, câte două pe fiecare etaj, nu mai pot primi căldură de la noua centrală de bloc.

Mitică Stanciu, locatarul de la etajul 5, apartamentul 74 al blocului I1 din Ţiglina 1, nu este cel mai popular printre vecinii săi. Motive se pare că sunt mai multe, dar cel mai recent este că, din cauza lui, 20 de apartamente au rămas fără posibilitatea de a li se furniza energie termică de la centrala de bloc, care a fost abia montată.

"De la 1 octombrie, a tăiat ţevile care îi treceau prin apartament, nu le-a blindat. A zis că e proprietar şi că face ce vrea în apartamentul lui. Şi-a făcut racord la gaze, pentru centrală, dar nu ştiu cine îi va da avizul, pentru că are peste 3.000 de lei datorii la întreţinere. Aşa că, acum, o coloană întreagă de apartamente, câte două pe fiecare etaj, trebuie să stea în frig, pentru că el a tăiat ţevile instalaţiei comune", ne-a spus Ion Dărilă, preşedintele de bloc.

În timp ce noi stăteam de vorbă cu preşedintele de bloc şi cu încă un vecin, Mitică Stanciu a deschis uşa şi a ieşit în hol. L-am întrebat dacă vrea să vorbească cu noi, dar a refuzat şi s-a întors în casă. Un minut mai târziu, a ieşit din nou şi ne-a dat o hârtie printată, zicând ceva de DNA. "Este imposibil să te înţelegi cu el, spune tot timpul că are cunoştinţe şi relaţii. Din cauza unei reclamaţii pe care mi-a făcut-o, m-au chemat la Secţia 2 Poliţie şi m-au tratat ca pe un maimuţoi. Asta pentru că scosesem la un moment dat un cablu de 220 V foarte periculos pentru locatari, cablu care atârna pe hol şi care pornea dintr-un panou de tablă", a mai spus Ion Dărilă.

Un etaj mai jos, chiar sub apartamentul lui Stanciu, ne-a deschis uşa Alexandru Bostan. Septuagenar, cu o căciulă groasă pe cap şi strângând în braţe un căţeluş, acesta ne-a confirmat că "impertinentul de la etaj" l-a lăsat şi pe el în frig, la fel ca şi pe alţi vecini.

După ce Mitică Stanciu a tăiat ţevile instalaţiei comune de termoficare, Asociaţia de Proprietari 321 i-a trimis o solicitare prin Poştă (!), datată 3 decembrie 2018, punându-i în vedere ca "în termen de trei zile să refacă ţevile tăiate, în vederea asigurării circulaţiei agentului termic şi spre ceilalţi proprietari vecini".

Pentru că Mitică Stanciu n-a răspuns în niciun fel solicitării asociaţiei, aceasta s-a adresat, pe 7 decembrie, Poliţiei Locale şi Primăriei. Marţi, Poliţia Locală ajunsese deja la apartamentul 74 şi agenţii constatatori au primit permisiunea de la proprietarul Mitică Stanciu.

"Cazul încă se anchetează. Cine va fi găsit vinovat poate primi o amendă de 500 de lei plus o sancţiune complementară, aceea de a readuce instalaţia de termoficare la starea iniţială", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale.

19 decembrie 2018

Citit 15813 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 00:07

12 comentarii

 • postat de ... Joi, 20 Decembrie 2018 19:24 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  14

  Cand au fost făcute blocurile astea de pe vremea lui Ceaușescu,proiectate cu coloana de încălzire să treacă prin apartamente,Statul te obliga să plătești intretinerea iar el îți asigura utilitățile.Acum,statul nu mai asigură căldura, așa că nici noi locatarii nu mai putem fi obligați să acceptăm obligatoriu trecerea țevilor prin apartamente.Din contra,acum ar trebui să ne plătească Calorgalul chirie pe țevile care ne trec prin proprietate si nu ne dau căldură.Daca cumva o țeavă la un bloc mai vechi se macină de rugină atunci de ce nu vine Calorgalul să o repare, dacă se zice că e in proprietatea lui?Nu ne poate nimeni obliga să ne tranziteze locuința cu țevi,Calorgalul să își tranziteze țevile prin casa scării sau prin exterior,din moment ce nu mai sunt in stare să asigure agent termic.Ar trebui ca toți care avem apartamente tranzitate de țevi nefolositoare,reci, să le tăiem.

  Raportează
 • postat de Tehnic Joi, 20 Decembrie 2018 17:48 95.76.32.*** Link la comentariu
  3
  12

  A procedat corect. Nu numai ca omul nu trebuie sa plateasca caldura de la tevile alea ci calorgalul trebuie sa -i plateasca lui, pentru ca face distributie de energie(caldura) si incaseaza bani(deci face bussines) prin niste tevi care trec pe proprietatea privata a cuiva.
  Locatarii daca vor caldura de la sistemul centralizat sa- si traga tevile prin casa scarii care este spatiu comun si toti au o cota indiviza si nu prin apartamentul omului.

  Doi la mana , daca omul are centrala si face in casa 24-25 de grade, calorgalul sa-i plateasca lui bani pentru ca le tine apa din tevile lor calda pe perioada cat apa lor tranziteaza teava. Va imiginati cum ar fii ca teava cu pricina sa treaca prin afara apartamentului la -20 de grade celsius ca se duca sus la vecinul de deasupra. Temperatura apei din teava ar scadea considerabil.
  Deci care pe care incalzeste pana la urma?

  Overall - f bine a facut.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 20 Decembrie 2018 10:15 86.34.180.*** Link la comentariu
  27
  19

  Terminati odata cu articolele astea stahanoviste. Indemnati populatia la actiuni impotriva acestui locatar care a procedat corect. Se vede de la o posta ca faceti jocurile pt. hotii de la Calorgal, care incearca cu disperare sa se agate de monopolul incalzirii si al apei calde. Chiar daca si-au batut joc de oameni zeci de ani, si i-au condamnat la inapoiere si umilinta , pe vremea Apaterm, nou infiinatul pui parazitar Calorgal are aceleasi metehne. Nu mai punem la socoteala minciuna din decizia de a numi "caldura", tot acest efort disperat , cu bani cheltuiti fara cap, cu o retea de distributie complet distrusa, infundata de noroi si rugina, pe care nu mai intra un gram de apa calda, cu niste costuri probabil faraonice, ci decizia acestui om de a-si taia tevile. Sa o luam cu acest fapt:
  toate blocurile construite in perioada comunista aveau prin contract obligatii atat pt. locatari dar si pt. stat. Primii se obligau sa plateasca la zi, apa rece, gazul, caldura si apa calda iar statul se obliga sa le furnizeze exact la nivelul cerintelor fiecarui locatar in parte. Daca dupa revolutie, statul s-a derobat cu de la el putere sa furnizeze caldura si apa calda, pastrand in proprietatea lui, producerea si distributia apei calde si a caldurii, automat se cheama ca a incalcat contractul. Lipsirea locatarilor de elemente indispensabile vietii civilizate este o crima fara precedent, de care se face vinovat statul roman. Asa cum a gasit de cuviinta sa cedeze altor firme aprovizionarea cu energie electrica , gaze, apa rece , in unele orase , la fel ar fi trebuit si cu producerea de apa calda si caldura, daca nu se simteau capabili sa se mai ocupe cum trebuie. Cand au vazut ca le moare closca cu puii de aur au inceput sa ameninte pe toata lumea care a invatat sa se descurce singura. In loc sa se apuce sa traga o alta instalatie de distributie a caldurii, pe baza unor contracte noi, care sa tine seama de faptul ca lucrurile nu mai sunt ca acum 40 de ani si avem proprietari de apartamente, nu sclavi in locuinte ale statului comunist, Calorgal a trecut la amenintari. Cumva si cei ce stau in frig ar trebui sa-si ia obligatii fata de cei ce au grija de segmentele de tevi ce trec prin alte locuinte si pot provoca distrugeri de bunuri incalculabile! Concluzia, locatarul din articol are dreptate.

  Raportează
 • postat de Terente Joi, 20 Decembrie 2018 10:14 81.12.149.*** Link la comentariu
  10
  14

  Lui ăsta nu-i taie nimeni conducta de gaze? Că trece prin faţa multor apartamente....
  Aici trebuie să intervină şi un psiholog.
  Oricum, cred că e singurul de pe palier care vrea să-şi pună CT individuală. Nu prea vâd eficienţa în aţi monta o CT pentru o garsonieră aşa mică. Probabil va dormi cu ea deasupra capului.. şi să vezi atunci ce aere îşi va da omul.. :)

  Raportează
 • postat de Sabrina Joi, 20 Decembrie 2018 10:06 82.137.14.*** Link la comentariu
  7
  15

  A TAIAT TEVILE BINE CĂ NU A DĂRÂMAT BLOCUL ///)DE CE? PENTRU CĂ A INTRAT IN PANICĂ //// CINE LA BĂGAT ÎN PANICĂ ? ZVONUL VENIT IN VARĂ CA SE FACE GIGACALORIA=700 LEI ADICĂ SE TRIPLEAZĂ CA LA MONACO /// Un domn care conducea SISTEMUL CENTRALIZAT DE ÎNCĂLZIRE a dat o hotărâre că putem ECRANA ȚEVILE DAR IN PRIMĂVARĂ CÂND A VĂZUT CĂ NU LE-AU INTRAT BANUTII SI NU-ȘI MAI POT DA PRIMELELE DE PAȘTI BABANE A ANULAT ECRANAREA/// LOCATARII CU CENTRALE DUPĂ CE AU CHELTUIT BANI PENTRU LUCRARE SAU VĂZUT PĂCĂLIȚI ////DECI ACUM SĂ VINĂ PRIMARIA CARE NE-A BOMBARDAT CU ZVONURI SA VINĂ ȘI SĂ MONTEZE TEVILE ȘI SĂ NU MAI IA BANI PE ȚEVILE CARE AU DEZBINAT LOCATARII SI S-AU FĂCUT DUȘMANI

  Raportează
 • postat de hunul Joi, 20 Decembrie 2018 10:03 89.136.7.*** Link la comentariu
  6
  19

  ce atata tam tam,sa traga tevile pe casa scarii ,in mazepa asa au multe blocuri,si teava de gaz tot pe scara se trage cand pui centrala

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Joi, 20 Decembrie 2018 09:25 82.137.14.*** Link la comentariu
  3
  26

  Toată comedia asta sa întâmplat pentru că niște TOVARĂȘI CARE NU SUNT DOTAȚI CU TOȚI NEURONII AU AFCUT NIȘTE LEGI CARE AU FACUT DEZORDINE ȘI DEZBINARE INTRE LOCATARI //// CEI CARE ȘI-AU MONTAT CENTRALE ERAU OBLIGATI SĂ PLĂTEASCĂ CĂLDURA PENTRU CĂ LE TRECEAU TEVILE PRIN APARTAMENT SI CARE DUCEAU CALDURA LA CEI CARE NU AVEAU CENTRALE /////APOI A VENIT ALTUL CARE A DAT O HOTĂRÂRE CĂ SE POT ECRANA ȚEVILE /////DAR NU A DURAT MULT ȘI A VENIT ALTUL PE SCAUNUL PUTERII ȘI A DAT ORDIN SĂ LE DĂM JOS ////ADICĂ ALBA -NEAGRA SI CU BANII ȘI CU NERVII LOCATARILO //// DECI NU LOCATARUL CARE NU ARE BANI DAR ÎI TRECE ȚEVILE PRIN BUZUNAR ESTE VINOVAT CI PRIMĂRIA SI SEFUTII CARE AU CONDUS SISTEMUL CENTRALIZAT DE ÎNCĂLZIRE DIN GALAȚI ////LOCATARUL FĂRĂ BANI ȘI CU DATORII CÂND A AUZIT CĂ GIGACALORIA SE SCUMPEȘTE DE TREI ORI =720LEI CA LA BRUXELLES SI TĂIAT TEVILE CA SĂ NU PLĂTEASCĂ CĂLDURA/////CINE A ARUNCAT ZVONUL DIN PRIMARIE ĂLA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ REINSTALAREA ȚEVILOR BĂIEȚII DIN PRIMĂRIE SAU JUCAT TOATĂ VARA CU NERVII ALEGĂTORILOR /// AU CREAT PANICĂ ȘI DEZORDINE /// AU FĂCUT DE CRĂCIUN O MICĂ REVOLUTIE LA NIVEL LOCAL // ACUM VINOVAT ESTE ACARUL PĂUN /// VINOVATUL FĂRĂ VINĂ VREA SĂ SE FACĂ LUMINĂ.

  Raportează
 • postat de În fotografie ce se vede, parcă-i subsol de bloc, nu culoar la bloc. Joi, 20 Decembrie 2018 09:04 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  17

  Ce se vede în fotografia articolului, este un hol de bloc, sau un culoar de subsol al unui bloc, că tare rău arată ce se vede.

  Raportează
 • postat de Blade Joi, 20 Decembrie 2018 07:49 89.137.231.*** Link la comentariu
  19
  22

  Are dreptate...este bun personal .cei ce doresc căldură prin aceste țevi sa plătească deranjul.Deasemeni Calorgal sa-i plateasca daca vrea sa faca distributie .A sosit timpul ca sa devenim fiecare stăpân pe bunul nostru.

  Raportează
 • postat de Vicu di la Tunel Joi, 20 Decembrie 2018 07:39 95.76.3.*** Link la comentariu
  5
  24

  O fi omul putin abordabil cu vecinii, dar si legea care te obliga sa platesti cota parte de caldura ca-ti trec tevile prin casa, chiar daca nu beneficiezi ca ceilalti de caldura, este o anomalie!

  Si astia de la Politia Locala vor trebui dati in judecata pentru anularea amenzii, atat timp cat omul reface instalatia!

  Ce se mira vecinii lui?!

  Oare cu cine au votat daca nu cu PSD-ul lui Dragnea, sau Iliescu cand apare, soarele rasare!

  Toti sunt o apa si-un pamant!

  Veniti de la Gheorloaia la combinat, de la dihocat de pe prispa, la aruncat gunoaie de la fereastra;la furat hiare si suruburi, chiar daca nu le trebuia.

  Si la injurat si scuipat pe unde apuca!

  Raportează
 • postat de IC Joi, 20 Decembrie 2018 06:48 5.13.172.*** Link la comentariu
  10
  21

  Evident ca este incorect cum a procedat dar la fel de incorect este si Ordinul ANRSC 343/2010 care-l punea sa plateasca "caldura" cedata de tevile care ii treceau prin apartament ...Oare cand va fi abrogat acest ordin ,nu a facut destule rele ,cred ca-i una din principala cauza a falimentarii incalzirii centrale .

  Raportează
 • postat de Smaranda Joi, 20 Decembrie 2018 01:49 86.122.130.*** Link la comentariu
  13
  16

  Astfel de persoane ciudate sunt aproape în fiecare bloc.
  De vină sunt și vecinii care le-au permis de nenumărate ori să facă ce vor ei dacă sunt stăpâni pe o bucată de bloc.
  Aici POLIȚIA LOCALĂ și Primăria trebuie să dea sancțiuni drastice pentru acești indivizi și la abateri repetate să-i trimită și la ”răcoare”... unde nu este centrală termică individuală!
  Probleme asemănătoare sunt și la A4 din Țiglina1, dar acolo Președinta A.P. 200 nu este în stare să facă însă nicio sesizare pentru instalațiile distruse sau neîntreținute!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.