Doi fraţi din Galaţi au murit de frig

Doi fraţi din Galaţi au murit de frig
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Tragedia s-a petrecut în comuna Tuluceşti, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 50 de ani, fiind găsit mort în casa îngheţată. Fratele său, cu 14 ani mai în vârstă, a fost dus la spital, în stare critică, dar nu a supraveţuit mai mult de câteva ore. Numărul morţilor de frig înregistrat oficial în Galaţi în această iarnă a ajuns astfel la şapte.

Sărăcia şi consumul de alcool nu fac casă bună când vine vorba de supravieţuire pe vreme rea. Doi fraţi din comuna Tuluceşti au murit în aceeaşi zi de frig, îngheţând în casa pe care o împărţeau, în satul Şiviţa. Descoperirea macabră a fost făcută în jurul prânzului, de un cunoscut al celor doi, care i-a găsit pe un pat dintr-o cameră. Unul dintre fraţi, în vârstă de 50 de ani, nu mai sufla, în timp ce fratele său, de 64 de ani, era îngheţat bocnă. Apelul pe 112 i-a mobilizat pe medicii de la Ambulanţă şi pe poliţişti, primii acordându-i primele îngrijiri fratelui în viaţă, iar ceilalţi constatând că "mezinul" era decedat. Bărbatul de 64 de ani a fost dus la Spitalul de Urgenţă, medicii stabilind că se afla într-un şoc hipotermic sever, dar şi că avea o intoxicaţie etanolică acută, de peste doi la mie. După câteva ore în care s-a luptat cu moartea, sexagenarul a decedat, moartea sa fiind consemnată oficial ca fiind provocată de îngheţ. La fel ca şi cea a fratelui său, de altfel, a cărui moarte este cercetată oficial şi de poliţişti.
"Pe trupul bărbatului găsit decedat nu au fost identificate urme de violenţă. De asemenea, în urma cercetărilor, s-a stabilit că locuinţa nu era racordată la niciun sistem de alimentare cu energie electrică sau de încălzire. Pentru elucidarea circumstanţeor în care a survenit decesul s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Ancheta oamenilor legii va fi clarificată în scurt timp de rapoartele medico-legale, care le-au permis şi inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică să declare, oficial, cele două decese ca fiind provocate de frig. "În cazul ambilor fraţi s-a stabilit că decesele au survenit ca urmare a şocurilor hipotermice şi intoxicaţiilor etanolice severe", completează Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
În ziua în care cei doi fraţi au murit răpuşi de frig şi alcool, un al treilea deces provocat de îngheţ a fost înregistrat într-o comună din nordul judeţului. Un bărbat de 57 de ani a fost găsit degerat şi fără suflare într-o casă părăsită. Numărul deceselor provocate de ger în judeţul Galaţi în această iarnă a ajuns, astfel, la şapte.

Citit 23391 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:28

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 15 Ianuarie 2019 20:10
  5.13.193.***
  @sivita. Romania este stat colonial... substituit unchiului SAM.
  De ce fiecare presedinte dupa ce-a depus juramantul, si a intrat in drepturi, FIX la doua saptamani este chemat la casa alba... sa-fi fie explicate cum stau treburile! Ce treaba avem noi cu SUA??? Din cate stim, nu este vecin cu granita noastra!
  Si da Statul este direct vinovat, acei oameni nu trebuiau lasati sa stea in frig, ca beau fara limita da, este dreptul lor isi asuma acest lucru.... dar nu fara caldura! Stiti ca bunicul unei amice, a murit in casa la bloc cand un primar a sistat caldura in mijlocul iernii, cand s-au vandut in 20 de minute toate boilerele de 30 de L. De ce nu a intrat in Shengen Romania pana acum? Bulgaria este... pentru ca NU VREA OLANDA! Daca intram in shengen le distrugem economia navala! Coloniile sunt de mai multe feluri... la noi este ceva mascat... practic crd ca Romania a avut foarte mici perioade istorice, in care a fost cu adevarat libera!
  PS: fundatiile pentru oameni asuprinti unde sunt? Un centru de control, pentru cei ce stau in frig? A nu... pot crapa in liniste... si facem si omor din cupla? Statul e culpa!
  0
  4
  Raportează
 • postat de sivita
  Marți, 15 Ianuarie 2019 16:17
  82.208.137.***
  1. Domnule Jianu procedura legala impune acest gen de cercetare.
  2. Nu puteti acuza statul roman ca doi cetateni romani sunt alcoolici, pur si simplu e lipsit de logica, fiecare adult e responsabil pentru faptele sale si suporta consecintele, imi amintiti de trasnaia cu "statul paralel"nascocita de un sef de partid cu tupeu pentru a-si justifica cazierul.
  3. Oricat de draga le-ar fi unora expresia, Romania NU este colonie, ci stat liber, suveran si independent, adevarat ca e departe de a fi perfect insa asta depinde de noi toti.
  Mergeti in cateva tari africane (Somalia, Ghana, Nigeria) si veti vedea exact ce inseamna colonie.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 15 Ianuarie 2019 01:38
  5.13.193.***
  Noaptea mintii, doi oameni mor din cauza statului, nepasarea pentru proprii cetateni, fie ei si alcoolici... iar tot el statul deschide dosar de ucidere din culpa! Hai ca e de rasu curcilor!....
  Pai exact statul este criminalul moral si direct al acestor oameni... prin ceea ce stie el mai bine de sute de ani: INDIFERENTA ESTE ARMA CRIMEI!

  Dormi in pace colonie... iti dormi somnul de vecie!
  12
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.