În ciuda frigului, oamenii străzii refuză internarea în centrul social

În ciuda frigului, oamenii străzii refuză internarea în centrul social
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ultimele zile, structurile de ordine publică, siguranţă rutieră şi intervenţie rapidă de la nivelul Poliţiei Locale Galaţi au fost în stradă, având ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul participanţilor la traficul rutier pe raza de competenţă.

De asemenea, poliţiştii locali au acţionat pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Oamenii legii au depistat un număr de 47 de persoane, iar dintre acestea doar 15 au fost internate, celelalte 32 refuzând ajutorul.

În lunile decembrie şi ianuarie, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au identificat în jur de 144 de persoane fără adăpost.

Poliţiştii locali atrag atenţia asupra faptului că toţi cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (ţurţuri) de pe trotuare, acoperişuri şi din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 1.500 de lei.

Citit 1797 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 01:21

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 17 Ianuarie 2019 10:17
  5.13.206.***
  Deci se pare ca vorbesc singur! Spatiile dintre blocuri, apartin PRIMIARIEI nu propietarilor! La impozit, apare suprafata ap, teren ( trotoarul din fata scarii...) nu scrie nimic de alei din jurul blocului si la ce distanta! Daca e asa in seamna ca aleile din fata blocului este spatiu privat... si atunci nu este treaba primariei sau a altor institutii daca omu vrea sa-si faca o iesire din terasa\balcon spre aceea alee.... desi inspectoratul in constructii nu da avize de genu!
  Tatuzu ori e alba ori e neagra! Deci obligativitatea cetatenilor este alea din fata blocului! PUNCT
  La munca, nu la intins mana! De aia va dam taxe cat catedrala neamului si primim o... Ieri eram sa-mi rup gatul de 3 x pe gheata.... zona camine studentesti.
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.