Alţi şoferi lăsaţi fără permise

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iulian Z., din comuna Cavadineşti, a dat-o în bară, şi încă rău de tot, de cum a intrat cu Dacia cumnatei sale în Bereşti *

În târgul Bereştilor, poliţiştii de la Circulaţie par, în ultima vreme, să se fi „specializat” în reţineri de permise de conducător auto. Ai consumat alcool şi te-ai încumetat să te urci beat la volan? Te-au ras.

Nu se stă la discuţie cu tine. Aflându-se de „strângerea şurubului”, până şi unii dintre trimişii în zonă ai unor înalţi demnitari de Galaţi, despre care se ştie că, având „pile”, sfidează legea conducând ameţiţi, au început în ultimul timp să bea, în loc de vin, pe timpul şederii lor la capătul judeţului, apă.

Pe 7 noiembrie, la ora 23.25, oprit, în centrul oraşului, aproape de Statuie, gălăţeanul Marian V. (35 de ani) a simţit pe pielea sa ce înseamnă nesocotirea legii. Venea din judeţul vecin, de la Lupeşti. Strada, pustie.

Putea jura că la ora aceea nu avea cum să i se întâmple ceva rău. Abia dacă a avut timp să-şi dea seama când i-a apărut în faţă maşina inscripţionată cu „Poliţia Rutieră”. Considerase că aproape de miezul nopţii agenţii fac nani, înşelându-se.

Tras, cu fermitate, pe dreapta, i s-a demonstrat, cu probe repetate, că băuse, dar nici într-un caz apă limpede de Lupeşti. De remarcat că Marian V. a avut bunul simţ să recunoască adevărul: avea ceva „la bord”.

Autoturismul, o Dacia Logan albastră, a rămas peste noapte să „păzească” Statuia. Lăsat fără permis, bărbatul nu s-a mai putut atinge de volan. Şi-a continuat drumul spre Galaţi abia a doua zi, numai că, de data asta, ca ocupant al locului…din dreapta şoferului.

După două nopţi, alt client căzut în mâinile poliţistului Liviu Maftei. Dinspre Găneşti, după miezul nopţii, la ora 1.50, intra în Bereşti, sigur pe sine, un tânăr din comuna Cavadineşti, Iulian Z. (n.1983). Birjărea o Dacia Nova, proprietate a unei cumnate de-a lui.

A susţinut că venea la PECO, să-i facă plinul cu benzină. Observând, când mai avea câţiva metri până la calea ferată, că echipajul de la Rutieră îl reperase, şi-a dat seama că nu-i mai rămăsese decât să fie băiat cuminte.

Niciun fel de încercare de a fenta Poliţia. A coborât de la volan, supunându-se cerinţelor legii. Peste trei sferturi de oră vedea, chiar dacă acest lucru nu i-a făcut plăcere, Spitalul Teritorial Tg. Bujor, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Consumase bere iar acum „plătea” pentru nesăbuinţa de a se fi urcat în stare de ebrietate la volan. În plus, ca să-şi pună singur cireaşa pe tortul... penal, nu a putut face dovada că deţine permis de conducător auto. I s-a întocmit dosar de cercetare.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.