Vă invităm pe „Strada Mare”

Vă invităm pe „Strada Mare”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-o Românie fără autostrăzi, într-un Galaţi disecat de ISPA, „Viaţa liberă” vă invită pe „Strada Mare”, singura stradă fără gropi din ţară *

„Strada Mare” este încă în construcţie - lucrările au început acum doi ani şi jumătate –, dar garantăm că pe ea se poate circula în condiţii excelente.

„Strada Mare” porneşte din sufletele dumneavoastră, iubitoare de muzică adevărată, de folk cu influenţe country.

La „răscruce” vă aşteaptă cinci voci minunate, patru chitare pline de expresivitate şi un şir dublu de clape alb-negru, adică, pe scurt, un grup de prieteni uniţi de dragostea pentru muzica folk: Nica Zaharia, Mihai Ochiu, Bogdan Stancov, Velu Talpeş şi Daniel Bordeiu.

Nu tăiem panglici inaugurale!

Înainte de a fi „Strada Mare”, erau mai multe poteci pe care Mihai Ochiu, decanul de vârstă al trupei, le-a adunat într-o singură stradă, mare şi frumoasă.

Unde merge „Strada Mare”? Unde vreţi dumneavoastră. Cei cinci membri speră să pătrundă mai lesne în sufletele oamenilor şi să închidă cercul cu o rază cât mai mare, poate chiar să depăşească graniţele României.

Ascultând şi urmând „Strada Mare” – dacă vreţi un concept început în trei, apoi în patru, şi derulat acum în cinci – veţi regăsi bucuria. Pentru că „Strada Mare” transmite echilibru, diversitate, imaginaţie, bucurie, veselie.

Romanticii se vor regăsi în piese lirice, fără ca mesajul să vină pe un fond pesimist. O să faceţi şi haz de necaz, că fără satiră socială parcă viaţa n-ar avea sare şi piper. „Strada Mare” cântă despre noroc şi ghinion, despre doamne, despre iubiri mai vechi, mai noi sau viitoare, despre viaţă.

Cântă în limba română, pe versuri proprii sau ale unor poeţi dragi sufletului dumneavoastră, printre care George Coşbuc şi George Topârceanu. Pentru cei cinci constructori de „Stradă Mare”, cel mai important este ca mesajul lor să ajungă la sufletul omului, atunci când are nevoie de el.

„Colindul gutuii din geam”

După ce „Strada Mare” a scos primul single, „Diligenţa CFR”, cei cinci prieteni s-au gândit că oamenii care vin la concertele lor şi, în genere, cei care vibrează pe ritmuri folk-country ar trebui să beneficieze de un cadou.

Cadoul pe care îl vor dărui gălăţenilor în preajma Ajunului de Crăciun este un al doilea maxi-single cu colinde. De ce colinde?

„Colindele acestea poartă o mare încărcătură sentimentală, e un mesaj de bine şi de bucurie pe care noi, din tot sufletul îl transmitem către cei care vor apuca să îl asculte fie pe CD, fie în sala de spectacol”.

„Nu-i decât un dar de bucurie şi de dragoste din suflet, pentru suflet”, ne-au mărturisit membrii trupei.

Se ştie că forţa unui colind este incomparabil mai mare decât forţa oricărui alt cântec ce se poate cânta în orice fel de sezon, poartă în el o fărâmă de dumnezeire, de Veste Bună.

Pe CD-ul pe care îl veţi găsi alături de „Viaţa liberă” în preajma Sărbătorilor veţi putea asculta „Colindul gutuii din geam” sau „galbenă gutuie”, cum îl ştie toată lumea şi „Colind pentru mama mea”, fiecare în mai multe variante, într-o nouă rearanjare.

„Colindul gutuii din geam” este una din melodiile de suflet ale prietenilor şi spectatorilor „Străzii Mari”. Bogdan Stancov ne-a mărturisit că trupa a avut concerte în luna iulie, când afară erau 40 de grade şi la un moment dat din public li s-a strigat:

„Cântaţi-ne şi ˝Galbenă gutuie˝! Cum să nu-l cânţi? Chiar dacă erau 40 de grade”, ne-a spus Bogdan Stancov.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre cine sunt cei cinci componenţi ai trupei şi despre ceea ce cântă ei, nu rataţi articolele viitoare. Până atunci, vă invităm să descoperiţi „Strada Mare”.

Citit 2452 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.