Stomatologie de nivel occidental la Băleni

Stomatologie de nivel occidental la Băleni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Preotul Nechifor: „Doamnă doctor, s-ar putea ca eu să fiu primul dumneavoastră pacient” * Uşa cabinetului, deschisă şi pentru lumea din Vârlezi, Cuca, Rediu, Cudalbi, Frumuşiţa… *

Începând de joi, 10 decembrie, comuna Băleni are, din nou, pentru cetăţenii săi, cabinet stomatologic. Şi nu unul oarecare. Dotarea sa, prin strădania primarului Lică Oprea, e de nivel occidental.

Nu mai vorbesc de medic, acesta este şi el exact ceea ce le trebuie nu numai oamenilor din Băleni ci de oriunde - o doctoriţă strălucită şi ca pregătire şi ca suflet.

Dr. Magdalena Trif (FOTO)! Originară din Pechea (numele de domnişoară, Măncilă; soţul, din judeţul Sălaj, transilvănean deci). Studiile universitare, la Iaşi. Între anii 2004-2007, rezidenţiatul, în Bucureşti. Specialistă în chirurgia dento-alveolară. Implantologia, alt „teren” pe care-l stăpâneşte.

Cabinetul fiind nou-nouţ, a ţinut să fie aghesmuit. Primarul, de acord! La intrarea în sala unde se aflau Sfinţia sa Ionel Nechifor, domnul Lică Oprea şi viceprimarul comunei, doctoriţa, uimită de atenţia pe care i-o arătau Administraţia Publică Locală şi sătenii, a exclamat: „Ce de lume!”.

Luând cuvântul, a mulţumit omului nr. 1 din Băleni  pentru implicarea sa directă în deschiderea cabinetului şi dotarea acestuia peste aşteptări. Sfeştania cu sfinţire s-a făcut, din câte mi-am putut da seama, ca la evenimentele mari.

„Tatăl nostru”, cruci cuviincioase, stropirea cu agheasmă a Unit dentar-ului (este fabricat la Cluj), autoclavei clasa B şi mobilierului abia adus de la fabrică. Minutele de smerenie s-au potrivit ca o mănuşă cu „La mulţi ani cu sănătate!”, prăjiturile de Galaţi, vinul alb…

După patru ani de alergare cu durerile de dinţi şi de măsele la purtător, spre Galaţi ori Tg. Bujor, localnicii au la dispoziţie, iarăşi, cabinetul lor. Ambiţios, primarul Lică Oprea n-a admis să vadă printre dotări nicio „ruginitură”.

Tehnică nouă, de 5850 de euro. Nichel, instalaţii moderne, apă curentă, paletă de culori, în interior, asupra căreia şi-a dat acordul şi Dr. Magdalena Trif („Culoarea pereţilor să se asorteze cu cea a mobilierului”).

Despre mobilier, esenţialul: a fost oferit, din toată inima, fără plată, de către Lică Ivan, din Galaţi, administratorul S.C. Doregivan Mob S.R.L. Născut în Băleni, dumnealui a făcut, în onoarea părinţilor săi şi a sătenilor din rândul cărora s-a ridicat, o faptă pentru care atât primarul Oprea, cât şi doctoriţa Trif i-au mulţumit public.

La final, invitarea participanţilor să treacă prin cabinetul propriu-zis, să atingă Unit dentar-ul! Preotul Nechifor, după ce i-a dăruit doctoriţei un calendar creştin-ortodox şi o icoană cu Mântuitorul:

„Doamnă doctor, s-ar putea ca eu să fiu primul dumneavoastră pacient din Băleni!”. Primarul, dintr-o altă perspectivă: „O să vedeţi, i s-a adresat şi el celei aflate în centrul atenţiei, că vă vor bate la uşă şi pacienţi din Vârlezi, Cuca, Rediu, Cudalbi, Frumuşiţa…”

Pentru început, cabinetul va funcţiona două zile pe săptămână – lunea şi joia, între orele 9.00-15.00. Tarifele, ni s-a spus, ţinându-se cont de veniturile reduse ale localnicilor, se vor situa sub nivelul celor practicate în mediile urbane.

În cazul copiilor, doctoriţa Trif are de gând să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a-i avantaja. Colaborează cu câţiva tehnicieni dentari din Galaţi, bine cotaţi profesional.

Citit 5581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.