Fantasticii Down vă invită la distracţie!

Fantasticii Down vă invită la distracţie!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

21 martie este Ziua Internaţională a Sindromului Down, motiv pentru care asociaţiile implicate în sprijinirea persoanelor născute cu acesată maladie le vor aduce un strop de bucurie în plus. Fantasticii mici şi mari, consideraţi cei mai puţin răi oameni din lume, sunt aşteptaţi şi la Galaţi să se bucure de ziua lor, o zi a speranţei şi fericirii. Asociaţia Fantasticii Down Galaţi va organiza special pentru protejaţii săi şi cei care vor să li se alăture o activitate în aer liber joi, între 11,30 şi 12,30. Sărbătoriţii sunt aşteptaţi în Parcul VIP din Ţiglina 1 pentru a elibera baloane colorate, simbol al bucuriei, şi pentru a oferi şi primi îmbrăţişări sincere. Tot joi, începând cu orele 15,00, sărbătoarea se va muta la Clubul „X şi 0”, unde fantasticii vor avea parte de o multitudine de surprize!

Mii de români, născuţi cu Sindromul Down

Sindromul Down reprezintă cea mai frecventă afecţiune genetică la specia umană şi cea mai comună cauză de retard neuropsihic. Conform unui studiu efectuat pe un eşantion general format din 30 de familii care au un copil cu Sindrom Down, această maladie reprezintă o problemă medico-socială. Succesul dezvoltării şi integrării sociale a copiilor cu Sindromul Down depinde în primul rând de implicarea cât mai precoce, respectiv până la vârsta de trei ani, a acestor copii în Programele de Intervenţie Timpurie.

Conform primei statistici a persoanelor cu Sindrom Down din România, realizat de Down Info Plus în baza cumulării datelor furnizate de Direcţiile de Asistenţă Socială din ţară, la noi există peste 4.000 de bolnavi, copii şi adulţi. Dintre aceştia, peste 2.600 erau minori şi puţin peste 1.800, majori. Statistica arăta că mai puţin de jumătate dintre copii urmau o formă de învăţământ, restul fiind neşcolarizaţi. Raportul în privinţa adulţilor este şi mai îngrijorător, circa opt la sută, puţin peste 140, apărând că ar fi frecventat o formă de învăţământ.

Citit 1672 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.