Licean la sertarul cu bani

Licean la sertarul cu bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elev la Grupul Şcolar „Paul Bujor” Bereşti, trecut – pe bază de nota 5 – în clasa a XII-a, Mihăiţă-Daniel Năstac, din Găneşti, avea de susţinut săptămâna trecută două examene de corigenţă – la matematică şi la chimie.

Prezentându-se la şcoală, este trimis în oraş, să-şi cumpere coli albe. La magazinul cu de toate al Consumcoop, cel de lângă blocul-turn, gestionara Angela Bolea (FOTO), în lipsă de clienţi, ieşise la stradă, să taie nişte fire de iarbă.

Liceanul Năstac, însoţit de doi colegi de corigenţă, deşi o cunoştea pe vânzătoare, o evită. Strecurându-se uşurel pe lângă ea, pătrunde în magazin, întinde mâna peste tejghea, trage sertarul în care Angela Bolea ţine banii rezultaţi din vânzări, ia ce se nimereşte – 73 de lei – şi iese afară ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Are grijă să ascundă banii, la liceu, într-o ţeavă de la gard. Împrumutând apoi coli de scris, hai la clasă, să arate ce ştie!

Observând umblătură la sertar, Angela Bolea anunţă Poliţia Bereşti, după care, supărată, se prezintă la direcţiunea grupului şcolar, cerând ajutor pentru identificarea făptuitorului.

Tacticile utilizate de director n-au avut efect – cei doi colegi ai lui Năstac i-au declarat că ei nu ştiu nimic, solidarizându-se astfel cu răufăcătorul de pe Valea Horincei.

La Poliţie, Năstac intră pe mâna subofiţerului Costel Negru, fiind pus în situaţia de a spune şi cât lapte a supt de la sânul matern. Cum să mai ascundă adevărul când se ocupau de „descâlcirea” faptei, în afară de domnul Negru, ofiţerul Gheorghiu şi subofiţerii Tiberiu Nicoară şi Marian Crăciun!

Părinţii elevului-problemă sunt salariaţi la Unitatea Medico-Socială Găneşti. Interesându-ne, măcar noi, ce e cu acest învăţăcel care a împlinit 18 ani, am aflat că mai are un dosar penal deschis pe numele său, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără să aibă carnet de şofer.

Mai subliniem că, întrucât elevul nu s-a putut prezenta în ziua aceea la examen, direcţiunea Grupului Şcolar „Paul Bujor”, i-a creat posibilitatea să dea corigenţa în altă zi.

Citit 1281 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.