Cabluri-capcană pentru copiii de grădiniţă (FOTO)

Cabluri-capcană pentru copiii de grădiniţă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Tatăl unui copilaş înscris la grădiniţa „Clever Kids”, din str. Mihai Bravu nr. 30 (în imediata apropiere a intersecţiei cu Calea Prutului), ne-a semnalat faptul că accesul în respectiva grădiniţă a devenit foarte periculos pentru copii, după lucrările „efectuate” în zonă. Am pus cuvântul efectuat în ghilimele, deoarece chiar nu e clar ce s-a întâmplat acolo, dacă într-adevăr s-au „efectuat” nişte lucrări, sau dacă e vorba doar de o imensă bătaie de joc. Sunt cabluri de toate felurile care atârnă până aproape de pământ, alte fire de tot felul zac rupte şi împrăştiate pe trotuar ca într-un labirint de noaptea minţii. Doi-trei metri mai departe, stâlpul pe care era indicatorul străzii zace şi el prăbuşit şi lăsat în plata Domnului.

Nu trebuie să fii părinte ca să înţelegi că zona a devenit pericol pentru cei mici, mai ales cu toate cablurile alea care atârnă şi nu ştii de unde vin sau unde se duc. Vorbim aici de copii – sunt curioşi, neastâmpăraţi, unii dintre ei se mai împing, alţii trag de diverse lucruri, unora le place să alerge cu cei de seama lor, alţii se pot împiedica uşor şi lovi la fel de uşor. Într-un cuvânt, sunt copii şi se poartă ca atare. Dar noi, cei mari, ce scuză avem atunci când dovedim atâta nepăsare?

Ieri, 3 aprilie, în zonă nu se aflau nici muncitori, nici utilaje, nimic. Dacă a fost un şantier şi lucrările s-au terminat, atunci de ce au lăsat muncitorii dezastrul ăsta în urmă? Dacă şantierul abia începe – când va începe să se lucreze cu adevărat? Sunt două întrebări la care îi lăsăm Primăriei plăcerea să răspundă. Putem înţelege că tot oraşul e un şantier, dar măcar să fie şantiere organizate cu cap şi semnalizate corespunzător. Mai bine să prevenim, decât să plângem apoi a neputinţă. Şi o ultimă întrebare, numai pentru cei care au „lucrat” în faţă la „Clever Kids”: dacă voi aţi avea un copil care merge la această grădiniţă, aţi lăsa acelaşi dezastru în urmă?

Citit 2512 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 01:15

3 comentarii

 • postat de Vociferor
  Luni, 08 Aprilie 2019 05:58
  109.166.134.***
  @George . Daca crezi asta cu adevarat inseamna ca nu vezi realitatea din jurul tau sau refuzi sa o accepti. Traieste in continuare in lumea ta rosie dar nu uita ca ai ocazia sa votezi. Cine stie , poate pana atunci deschizi ochii . (Sau macar atunci incearcă sa deschizi ochii).
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 05 Aprilie 2019 07:10
  89.136.76.***
  Eu zic sa se desfiinteze rubrica comentarii si de vot a cpmetariilor de tot. Fiindca de fapt e o rubrica care lasa loc de dezmat trolilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vociferor
  Joi, 04 Aprilie 2019 06:01
  5.13.185.***
  Păcat că nu se pot pune și poze la comentarii ca ar fi mai multe de aratat in acea zona. Modul în care sunt executate rampele de acces pe trotuar pentru persoane cu handicap , modul în care e făcută trecerea de la una la alta chiar în colțul trotuarului. Faptul că există acolo doar un petec de trotuar pavat (cu dalele acelea din "granit"), nu e o dovadă că lucrările s_au terminat . Dalele sunt aranjate parca sunt aruncate din avion , exact ca în fața hotelului Dunărea unde au început să facă întrecere care din ele se ridică și care se coboară mai mult. Daca ar fi fost așezate de copii din grădinița respectiva , probabil arătau mai bine sau cel puțin mai artistic. Nepăsare , indiferenta și munca cu necalificați.
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.