Troiene şi 22 de bilete la Loto

Troiene şi 22 de bilete la Loto
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Croitorul Pruteanu prevede că 2010 va fi „un an cam gol” *

De consemnat cu prioritate: lumea din târg, după ce iarna s-a zburlit spre noi, a redescoperit staţia CFR şi călătoria cu trenul. Ieri, piaţa din Bereşti a fost moartă, nu i-a lipsit decât o lumânare aprinsă, înfiptă în zăpadă.

Doar „Satana” (fiindu-mi, în linii mari, prieten, nu-i public numele) şi-a ocupat locul la tarabă, oferindu-le amatorilor de alcool marfa sa inconfundabilă – rachiu „tras” de două ori, basarabeanul care respiră mai mult pe malul Chinejei decât în Republica Moldova şi vreo două ţărănci cu capitalismul în buzunarele de la şorţuri - profitând de lipsa concurenţei, au majorat preţul litrului de lapte la trei lei şi pe cel al brânzei de vaci proaspătă la 13 lei.

În locul unde se vând clandestin animale, câţiva grăsuni pentru Crăciun, aduşi de la Măluşteni cu sania. Preţul kilogramului de carne în viu, zece lei. Acceptabil.  

Către Casa de Cultură „Ion Creangă”, la faţă, nicio urmă…culturală sau artistică! Zăpadă şi iar zăpadă. De pe la ora 9.30, o uşoară înviorare a traficului auto. În general, vreme de Dacii.

Aflat pe cai mari, după validarea realegerii lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al ţării, liderul PD-L de la nivelul comunei Bereşti-Meria, domnul Neculai Haloca, a forţat segmentul de şosea judeţeană Pleşa-Bereşti, intrând în oraş, cu maşina sa de război, ca un învingător.

N-a oprit la Dubăsari, nici la Monument şi nici „La Cuţitaru”. Aruncând spre ea cu un bulgăre de zăpadă, a asigurat Primăria Bereşti-Meria că n-o va slăbi din ochi nici în 2010.

Croitorul de lux Constantin Pruteanu, bărbat în stare să alunge la 4-5 kilometri ploile cu grindină, m-a primit acasă la el la ora 10.20. Avea, puşi pe trei coloane, anii de după 1953 încoace.

Dezlega ciclicitatea iernilor cu zăpadă abundentă şi viscole mari. Conectat, statistic, la „ceasul” sub capacul căruia se mişcă sistemul planetar, mi-a spus că prevede că 2010 va fi „un an cam gol”.

Am mai discutat cu dumnealui despre ce se întâmplă cu înălţimea omului când ajunge la vârsta de 50 de ani – „Ai împlinit 50? Automat pierzi cinci centimetri din înălţime” şi „Cum papucii mă-si? Ăstuia  - şi s-a referit la un individ înalt – i-am cusut tot timpul pantaloni de 111 centimetri, iar acum, la 50 de ani, remăsurându-l, trebuie să-i fac de 105-104”.

Troiene mari – nu cred că Bereştiul se va putea despărţi de ele până la Anul Nou. Depinde însă şi de deciziile pe care le va lua domnul primar Dică. Negustorii de lemne pentru foc au anunţat noul preţ – 330 de lei/metrul cub.

La Agenţia loto 17-83, tot ieri, până la ora 10.15, în ciuda milioanelor de euro aflate, la categoria întâi, în joc, la 6 din 49, se vânduseră 22 de bilete… Stors de vlagă, Bereştiul e la pământ.

Explicaţii foto:

1: Luată cu asalt de zăpezi, Casa de Cultură "Ion Creangă" îşi cheamă în ajutor colindele 

2: Sunt crescători de ovine care, de teamă că viscolele din ultimele zile s-ar putea repeta, şi-au adus animalele acasă

3: Oare câte ierni va mai prinde bătrâna piaţă din Bereşti?

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.