O localnică din Vlădeşti a împlinit 100 de ani

O localnică din Vlădeşti a împlinit 100 de ani
Sărbătorită de familie și de autorități
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sărbătoare mare la Vlădeşti, comună care şi-a trecut în registru, la început de mai, un nou cetăţean centenar! Fericita sărbătorită este Mariţa Amorţilă, care a atins, oficial, venerabila vârstă chiar pe 1 mai.

Mamaia Marița a văzut lumina zilei în 1919, a trecut prin focurile celui de-al Doilea Război Mondial, prin foamete, comunism şi colectivizare, dar, alături de soţul ei, Ştefan, trecut la cele veşnice la doi ani după Revoluţie, le-a înfruntat pe toate. Dumnezeu nu a vrut ca mamaia Mariţa, ajunsă acum centenară, să fie mama propriilor prunci, ci a unei fete, Doina, acum în vârstă de 64 de ani, pe care a înfiat-o şi pe care a crescut-o ca pe propriul copil. Atât de mult şi-a iubit mamaia Mariţa fiica de suflet încât aceasta, acum, este cea care îi este alături, o îngrijeşte şi o face să nu îşi simtă vârsta venerabilă. Alături de ea, cei cinci copii şi şapte nepoţi îi fac bunicii şi respectiv străbunicii viaţa mai frumoasă. Un strop în plus de bucurie i-au adus, joi, 2 mai, şi autorităţile locale. Primarul Eracli Drujescu a venit în vizită la mamaia Mariţa cu o diplomă aniversară, un tort şi flori, pentru a o sărbători cum se cuvine.

Din păcate, un mic necaz a împiedicat-o pe sărbătorită să îşi întâmpine oaspeţii cum se cuvine: cu o zi înainte, chiar când a împlinit 100 de ani, a căzut în curtea casei şi s-a lovit la un picior, necaz pe care speră să îl depăşească cu bine şi să apuce cu succes şi următoarele aniversări! De spus ar mai fi că la Vlădeşti o astfel de aniversare nu este o premieră. În urmă cu trei ani, comunitatea l-a sărbătorit pe cel mai vârstnic fiu al comunei la acel moment, care ajunsese la vârsta de 102 ani.

Citit 3769 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.