Gelu Lăpuşneanu are nevoie de o intervenţie cu celule stem

Gelu Lăpuşneanu are nevoie de o intervenţie cu celule stem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei care doresc pot depune orice sumă în contul deschis la BCR *

O familie din Jorăşti, Ştefan şi Tanţa Lăpuşneanu, ne-a trimis un strigăt de ajutor. Cei doi soţi ne-au spus că au un fecior - Gelu Lăpuşneanu, în vârstă de 27 de ani - cu mari probleme de sănătate.  De la vârsta de şase luni, Gelu a fost diagnosticat cu encefalopatie infantilă, cu deficienţe de vorbire.

„În ultimi ani au apărut mişcări involuntare ale membrelor, fapt care îl imobilizează la pat şi îi îngrădeşte orice posibilitate de a se deplasa singur”, ne povesteşte Tanţa Lăpuşneanu. 

„Asta se întâmplă în ciuda multor tratamente pe care le-a făcut în toţi aceşti ani pe la clinicile de specialitate din ţară...”.

E greu de descris durerea unui astfel de bolnav şi e şi mai delicată misiunea noastră de a ne găsi cuvintele potrivite şi a striga în numele unui tânăr care ar dori să fie un pic mai sănătos.

Ultimele investigaţii realizate de medicii de la  Spitalul „Elias” din Bucureşti confirmă evoluţia în mai rău a bolii: „Paralizie cerebrală infantilă cu tetrapareză spastică şi sindrom distono-diskinetic generalizat de gradul IV”.

Ca orice mamă, doamna Tanţa Lăpuşneanu (de altfel, întreaga familie) doreşte să-şi  ajute mai mult copilul, „…dar vremurile sunt neprielnice, încât pe zi ce trece eforturile noastre sunt supraomeneşti”.

Ca să mai reducă din handicapul pe care l-a dobândit încă din faşă, Gelu Lăpuşneanu are nevoie de tratament de întreţinere şi recuperare cu celule stem, la o clinică din China, la Beijing sau Shanghai, spune mama sa.

De doi ani, familia Lăpuşneanu a încercat să plece la o clinică de recuperare, dar nu au fost posibilităţi financiare reale.

„Am obţinut o programare pentru ianuarie 2009, dar neavând bani, e vorba de 25.000 de euro, am rămas acasă. În noiembrie 2008, la emisiunea ˝O dată în viaţă˝, am reuşit să adun suma de 4.300 lei, însă nu sunt suficienţi, iar boala se agravează pe zi ce trece”.

„Am dori ca Gelu să se poată ţine pe picioare singur, dar e nevoie de acest tratamente cu celule stem...”.

Familia Lăpuşneanu a deschis un cont la BCR, cu numărul RO26RNCB0143062787440001.

În ultima perioadă, aproape zilnic am cerut sprijinul creştinilor pentru alţi copiii. Vă rugăm fiţi alături şi de acest tânăr, cu mulţumirea către Cel de Sus că suntem sănătoşi,  cu dorinţa de a-i da o şansă şi lui Gelu Lăpuşneanu. Doamne ajută!

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.