Galaţiul s-a topit la 37 de grade

Galaţiul s-a topit la 37 de grade
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Maxima termică înregistrată până la acest moment în Galaţi i-a pus la grea încercare pe gălăţenii care, în plin sezon estival, din diverse motive, sunt nevoiţi să stea în oraş şi nu pe malul mării sau în vârf de munte. 37 de grade Celsius a fost temperatura maximă înregistrată ieri la Galaţi, însă căldura a devenit insuportabilă încă dinainte de orele prânzului.

Aerul sufocant i-a împins pe oameni, de la cei mai mici, la cei mai mari, spre parcuri, centrale sau de cartier, în căutarea umbrei şi a răcorii fântânilor arteziene, acolo unde mai sunt şi mai funcţionează. Acest lucru a fost posibil, spre exemplu, în Grădina Publică, la Păpădie sau în Parcul Viva, unde bătrâni şi copii s-au bucurat deopotrivă de umbră şi apa de la fântâni, aspersoare sau cişmele, care le-a mai domolit arşiţa. Nu la fel de norocoşi au fost cei din vecinătatea parcurilor aflate acum în şantier, ca de exemplu în zona "Spicu", unde nu s-a mai bucurat nimeni de umbră şi răcoarea fântânilor în acest început de iulie. Nici toţi gălăţenii care nu şi-au putut permite decât un scurt drum până în parcul din cartier, ori copii ieşiţi la joacă, nu au fost la fel de norocoşi. Dacă cei care stau în zona Casa Roşie au avut parte de o arteziană funcţională, cei din Micro 17 au dus dorul apei sau au adus de acasă pentru a împrospăta apa verde şi stătută din fântâna rămasă închisă. 

Centre de prim ajutor

Pentru zilele caniculare, Primăria  a anunţat că a înfiinţat nouă centre de prim ajutor, care funcţionează în intervalul 11,00 - 17,00: la Market Magazin (incinta Winmarkt), Carrefour – Potcoava de Aur, Carrefour – Micro 19, Market Micro 16, Magazin SUPECO – Micro 39 C, Kaufland 2 – strada Henri Coandă nr. 5, Shopping City Galaţi, Piaţa Centrală – Hala de legume şi fructe, Piaţa Ţiglina I – Hala de legume şi fructe. Din fericire, până la închiderea ediţiei, Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu a confirmat cazuri de gălăţeni care au avut de suferit atât de rău din cauza căldurii încât să solicite ajutor medical de urgenţă.

Citit 3422 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.