Un nou focar pe pestă porcină în județul Galați. Mai multe animale au fost deja sacrificate

Un nou focar pe pestă porcină în județul Galați. Mai multe animale au fost deja sacrificate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prezența virusului a fost confirmată la o exploatație agricolă din satul Traian, comuna Braniștea, Comitetul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunindu-se în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba măsurile imediate.

Ca urmare a confirmării prezenței pestei porcine africane la unul dintre porcii aflați în exploatație ”s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor opt porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Traian”, conform unui comunicat dat în cursul zilei de astăzi de Prefectura Galați.

Ca măsuri suplimentare, în scopul prevenirii răspândirii bolii, în localitate nu se vor mai organiza, în următoarea perioadă, târguri și piețe de animale sau păsări. De asemenea, localnicilor li s-a pus în vedere să își țină porcii închiși în curți, fără acces la pășunat sau bălți, iar cazurile în care observă că animalele dau semne de boală sau mor, să anunțe imediat medicul veterinar.

Citit 9629 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.