Cine dă licenţă pentru spaţiile comerciale?

Cine dă licenţă pentru spaţiile comerciale?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit la redacţie o scrisoare din partea unui cititor, care semnalează o problemă generală în oraşul nostru - spaţiile comerciale care ocupă trotuarele.

„Mă numesc Florin I., locuiesc în Galaţi şi vreau să vă semnalez un aspect care mă deranjează pe mine şi cu siguranţă şi pe foarte mulţi oameni care se confruntă cu acest aspect pe care o să-l relatez”.

„În faţa liceului ˝D. Moţoc˝ (fost MAIA), peste stradă, se află, lângă alimentara Butuc, lipită de peretele ei, un magazin care are vreo patru lăzi frigorifice aşezate lângă peretele său”.

„Toate cele patru lăzi frigorifice sunt folosite pentru băuturi răcoritoare.  Până aici nimic deranjant, dar lângă ele se află două automate de cafea şi pe trotuar în mijlocul acestuia stau puse trei mese rotunde cu umbrele”.

„Dis de dimineaţă trotuarul este superplin de elevii care vin să-şi bea cafeaua şi care stau la mese ocupând trotuarul, trecătorii fiind nevoiţi să meargă pe stradă. Stau în găşti, fumează, vorbesc urât…”.

„Dacă ai curaj să protestezi, te poţi trezi şi cu un şut în fund de la ei, neştiind de la care, fiindcă stau câte 10 sau chiar mai mulţi la o masă”.

„Întrebarea mea este dacă acel patron care are spaţiu acolo are licenţă să amplaseze acele mese pe trotuar?”.

Cu siguranţă cu această problemă se confruntă toţi cei care locuiesc în zona, dar şi alţi gălăţeni din alte zone ale oraşului. Amplasarea spaţiilor comerciale pe trotuare este, după cum am mai spus, o chestiune des întâlnită în oraşul de la Dunăre.

Ne întrebăm şi noi, ca şi domnul Florin, cine dă totuşi autorizaţii pentru aceste firme care ocupă până şi spaţiul de pe trotuare?

Citit 728 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.