Găini vopsite, comercializate la intrarea în piaţă

Găini vopsite, comercializate la intrarea în piaţă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Din dorinţa de a face bani, comercianţii nu se mai gândesc şi la siguranţa semenilor. În această categorie pot fi incluşi trei comercianţi de ocazie, care s-au apucat să vopsească găinile, pentru a le vinde pe post de păsări crescute la ţară. Mai mult, comercializarea se făcea din genţi, depozitate pe asfalt, chiar la intrarea în piaţă.

Totul a fost descoperit după ce mai mulţi gălăţeni au căzut în plasă şi au cumpărat găini vopsite, lucru descoperit abia atunci când au gătit carnea. Cei păcăliţi au mers la Poliţia Locală, unde au depus sesizări. Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au mers în zona indicată şi, pe trotuarul situat la intrarea în Piaţa „Calea Basarabiei”, au identificat două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. La vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit din zonă şi şi-a abandonat marfa pe trotuar.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică (galbenă). Ţinând cont că aveau deja reclamaţii din care reieşea că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, poliţiştii au făcut o probă şi au constat că, în contact cu apa, găinile devin albe, iar apa galbenă.

Cele două persoane au fost sancţionate, conform prevederilor Legii 12/1990, cu o amendă în valoare de 500 de lei, fiecare. De asemenea, cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Tot pentru distrugere a fost predată şi marfa abandonată de cea de-a treia persoană, care a fugit la vederea oamenilor legii. În acest caz este vorba despre 9,5 kilograme de carne.

„Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor.

Citit 6699 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.