Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pădurarul gălăţean Cătălin Laurenţiu Chirilă a urcat, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, pe podiumul de premiere al concursului „Cel mai bun pădurar”, întrecere organizată de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi cu o lungă tradiţie în silvicultură. După ce în anii 2014 și 2016, gălăţeanul a ocupat locul al doilea la faza națională a concursului, la ediţia din acest an, desfășurată la Direcția Silvică Argeș, el s-a clasat al treilea pe ţară.
Au concurat 48 de pădurari: cei 41 de câştigători ai etapelor judeţene, trei pădurari de la Agenția Moldsilva din Republica Moldova, alţi trei reprezentanţi ai Asociației Administratorilor de Păduri și un altul de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.
Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” are probe teoretice și probe practice constând în recunoașterea speciilor de arbori și arbuști forestieri după semințe, frunze și puieți, a speciilor de vânat, precum și a principalelor specii de dăunători ai pădurilor, sortarea și determinarea volumului buștenilor prin măsurători și calcule matematice specifice, întocmirea unui act de contravenție/ infracțiune și a unui proces verbal de reținere, în vederea confiscării, a materialului lemnos cu proveniență ilegală, utilizarea aplicației SUMAL prin simularea introducerii datelor în sistemul integrat de urmărire a trasabilitatii lemnului.
La deschiderea ediţiei din acest an a competiției au fost prezenți ministrul Apelor și Pădurilor și directorul general al Romsilva.

Citit 1238 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.