Rampele de acces pietonal din Galaţi, o provocare

Rampele de acces pietonal din Galaţi, o provocare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru autorităţile locale, rolul rampelor existente între trotuar şi carosabil pare unul infim, dacă judecăm după calitatea acestora.
Într-un oraş civilizat, conform Normativul privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012, revizuire NP 051/2000, la joncţiunea între carosabil şi rampa de acces pietonal nu trebuie să existe o diferenţă de nivel mai mare de doi centimetri, diferenţă care ar trebui realizată cu muchie teşită sau rotunjită. De asemenea, suprafaţa acestora ar trebui să fie plană, total lipsită de obstacole, astfel încât utilizarea lor să fie accesibilă tuturor categoriilor de pietoni. 
Pe strada Domnească, însă, multe dintre aceste rampe devin o mare provocare, atât pentru mamele care îşi poartă copiii în cărucior, cât şi pentru persoanele aflate în scaun rulant. O astfel de rampă se află chiar în faţa Primăriei municipiului Galaţi. Aceasta este degradată şi prezintă gropi care blochează roţile cărucioarelor sau ale scaunelor rulante, motiv pentru care necesită o reabilitare imediată.
Situaţia ne-a fost transmisă pe adresa redacţiei noastre de către o mamă care parcurge aproape zilnic traseul respectiv. O adevărată provocare atât pentru ea, cât şi pentru copilul ei.

Citit 1639 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:29

2 comentarii

 • postat de IC
  Vineri, 18 Octombrie 2019 05:34
  86.124.205.***
  Apoi sa vedeti rampa adiacenta scarilor de pe Aleea Comertului -Micro 19 ,la capatul spre B-dul Brailei ,cca 45 grade ,fara balustrada /zi . Acum catva timp am vazut o mamica curajioasa coborand cu un carucior cu pruncul in el , nu sa lasat pana nu cazut .... si a oprit astfel carutul care o luase cu viteza spre cofetaria de la capatul "rampei".
  0
  3
  Raportează
 • postat de Andreea
  Joi, 17 Octombrie 2019 22:44
  86.122.130.***
  E plin orașul de astfel de rampe neconforme!
  Uitați-vă pe Str. Regiment 11 Siret sau pe Saturn, dar și pe recenta Modernizare din zona LMK în spate blocurilor A1-A2, unde denivelarea la una din rampele de pe alee este de cca 10-12 cm!
  Cum e posibil așa ceva la o lucrare NOUĂ!
  Unde este Dirigintele de șantier de la această lucrare?
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.