Rupt de viitură, podul de la Valea Mărului a fost refăcut

Rupt de viitură, podul de la Valea Mărului a fost refăcut
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lucrările de refacere a podului de pe DJ 251G, care face legătura între Valea Mărului şi Corni, au fost finalizate, investiţia, în valoare de aproape 1,27 milioane de lei, inclusiv TVA, fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Lucrările de refacere a podului de la Valea Mărului, peste valea pârului Găunoasa, s-au impus după ce, după viiturile din 2016, o alunecare de teren a dat lovitura de graţie structurii de rezistenţă a podului, şi aşa şubrezit după mai bine de 60 de ani de utilizare. În martie 2018, podul s-a prăbuşit sub propria greutate! Din fericire, deşi drumul era destul de circulat, în momentul dezastrului pe pod nu se afla nici un autovehicul, astfel că nu au fost victime omeneşti.

În aceste condiţii, pentru a debloca circulaţia pe DJ 251G, a fost realizată o rută ocolitoare, însă în urma dezbaterilor din CJ Galaţi, în aprilie 2018, s-a decis alocarea fondurilor necesare pentru refacerea cât mai rapidă a podului. Mai mult, investiţia a presupus şi o serie de lucrări pentru stabilizarea întregii albii a râului şi apărări de maluri în zona în care au apărut alunecările de teren. După faza de realizare a proiectului tehnic, lucrările au început în cursul verii trecute, iar acum s-a ajuns la finalul acestora.

"Pentru a consolida terenul din zonă şi pentru o mai mare siguranţă a noului pod s-au forat opt piloni la o adâncime de 12 metri. Podul a fost refăcut în totalitate, pe o structură din beton. De asemenea, am regularizat albia cursului de apă pe o distanţa de 400 de metri, 200 de metri în aval și 200 de metri în amonte", a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul pod de la Valea Mărului, cu o lungime de 15,5 metri şi o lăţime de 7,8 metri, este una dintre cele mai ample lucrări inginereşti executate în ultimii ani pe drumurile publice din judeţul Galaţi.

Citit 2894 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2019 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.