O familie sub semnul magiei

O familie sub semnul magiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În familia unui magician celebru ca Dan Bucfing te-ai aştepta ca lucrurile să se petreacă exact ca în lumea magică a lui Harry Potter: cratiţele gătesc singure şi apoi se spală fără ajutorul nimănui, soacra dispare ca prin farmec atunci când n-ai chef de ea, iar soţia nu trebuie să te cicălească pentru că ştii dinainte ce anume îşi doreşte.

Dan Bucfing este preşedintele Asociaţiei Magicienilor şi Iluzioniştilor din România şi, după mai bine de zece ani petrecuţi peste hotare, sute de spectacole pe toate continentele, magicianul şcolit de mari maeştri ai artei iluzionismului a deschis un Magic Shop în apropiere de Elice.

De îndată ce i-ai trecut pragul, te simţi pe viu ca în magazinul de trucuri magice al gemenilor  Weasley, din cartea lui J.K. Rowling.

Eşti cu totul vrăjit: cărţi de joc liliputane sau gigantice, baghete, bile care apar şi dispar, cărţi şi DVD-uri despre ABC-ul iluzionismului, prafuri care se transformă în zăpadă, apă care încremeneşte, lapte care dispare, evantaie care îşi schimbă culoarea ca prin farmec...

Ei, să nu exagerăm, magia, iluzionismul sunt doar pe scenă, nu şi în viaţa reală. Dan Bucfing este şi profesorul de magie al unor tineri pasionaţi şi talentaţi de această artă a incredibilului.

Examen cu marele Iosefini

Dan Bucfing este căsătorit de 22 de ani cu cea de care s-a îndrăgostit în liceu, Cornelia. Nu a cucerit-o cu vreun număr de magie, deşi pătrunsese deja în tainele acestei arte. Era prea timid.

Idila lor a început pur şi simplu, ca orice altă poveste de dragoste, a continuat şi s-a concretizat într-o frumoasă căsnicie. La 18 ani, Dan Bucfing a dat examenul de magie în faţa unei comisii prezidate de marele magician Aurel Iosefini.

Din 1990 a avut şansa să studieze arta magiei în străinătate. Înainte de ’89, vremurile erau altele la noi şi iluzionismul nu era o meserie. A fost nevoit să aleagă o facultate:

„A fost o dispută, trebuia să fac o facultate, dar nu ştiam unde să mă îndrept. Am ales chimia. Mi s-a părut mai fascinantă. Poate nu am excelat, dar în acele timpuri toată lumea trebuia să facă ceva”, ne-a mărturisit magicianul.

„Totul i se datorează soţiei”

„Soţia a fost înţelegătoare şi faptul că sunt ceea ce sunt acum i se datorează ei în exclusivitate. Soţia mi-a fost parteneră de spectacole câţiva ani, a fost producător, regizor de culise şi participa pe scenă la foarte multe numere, cunoaşte multe secrete, are talent şi multe idei foarte bune”.

La ora actuală, ea este criticul number one. Băiatul lor, Alexandru-Bogdan, are 20 de ani şi este student la Nave.

„Îmi reproşez că, atunci când era mic nu am stat lângă el foarte mult, având  foarte multe contracte, foarte multe turnee în lume. Din păcate, nu am putut să îl influenţez în arta magiei”.

„Îl admir pentru pasiunea asta pentru nave. Magia e un domeniu unde, dacă nu ai asta în sânge, nu poţi fi forţat să o practici. Am lăsat la alegerea lui”.

„E un tip deştept. Când era mic, l-am implicat în diverse numere şi acum mai ştie ceva. Foloseşte trucuri la întâlnirile cu prietenii, dar nu excelează în domeniu. Soţia e criticul meu, vine cu observaţii, sugestii bine gândite şi mă determină să refac numărul, să placă publicului”, ne-a spus Dan Bucfing.

„Nimic nu e supranatural”

Nu o dată a fost întrebat de spectatorii săi: „Poţi să faci o magie să dispară soţia?”.

Dan Bucfing: „Într-un cuplu trebuie să existe înţelegere, respect foarte mult, iubire. În timp, nu mai e ca la 20 de ani şi atunci dacă nu există acel respect, acea înţelegere, atunci acel cuplu nu poate să supravieţuiască”.

„Ne înţelegem foarte bine, ne iubim în continuare. În bucătărie cel mai bun magician e soţia, eu îmi etalez talentele pe acolo rar, că nu am timp”.

Cum, n-are nici măcar o oală care face singură mâncare? Ori care să se spele singure?

„În această artă, totul are o explicaţie, şi logică, şi naturală, nu e nimic supranatural. Nici măcar vasele nu se spală singure”, spune Dan Bucfing.

Peste 20 de ani

Cum se vede Dan Bucfing peste 20 de ani? „Îmi doresc un nepot sau nepoată, firma mea să fie cea mai bună din Europa şi sper să-i văd pe alţii care au început la fel ca mine că sunt undeva sus, ducând mai departe această artă. Mi-ar plăcea ca unul dintre elevii mei să ajungă în top şi să fie mai bine cotată această artă la noi în ţară”.

Trucuri magice de iubire

Poţi să cucereşti o persoană cu mentalismul? „Nu. Magia e pe scenă, în viaţa de zi cu zi eşti tu, ca om. Se pot aplica secrete ale artei magiei să cucereşti o fată, dar după aia dacă tu ca om nu eşti la fel de bun ca şi efectele pe care le obţii, rişti ca relaţia să nu funcţioneze”.

„Fata îşi dă seama că nu e ceea ce pare”, spune Dan Bucfing. Bun, şi care ar fi un secret magic pentru longevitatea unei relaţii sau căsnicii?

„E bine ca într-o relaţie, în anumite momente mai puţin plăcute să cauţi să fii calm, să acţionezi cu raţionament şi să îţi surprinzi partenerul în viaţa de zi cu zi, dacă se poate, cât de des, cu ceva nou. Chiar şi o floare sau o ciocolată, sunt momente frumoase”, spune Dan Bucfing.

Şi dacă floarea sau ciocolata apar dintr-un joben magic, cu atât mai bine, am adăuga noi!

Explicaţii foto:

1 - Dan Bucfing şi soţia lui, în timpul unui turneu în insulele Canare

2 - Dan Bucfing alături de unul dintre cei mai mari magicieni din lume, Kevin James (Las Vegas - SUA), care i-a fost profesor lui David Coperfield

Citit 2083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.