Cercelul-acadea şi pandantivul-chitară

Cercelul-acadea şi pandantivul-chitară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Daniela şi Cristina sunt două adolescente ale căror îndemânare şi inspiraţie s-au împletit armonios într-un proiect îndrăzneţ *

Cele două liceene de 17 ani îşi petrec majoritatea timpului liber realizând accesorii inspirate din personajele şi preocupările specifice generaţiei lor.

Cerceii din mărgele şi fimo, brăţările înnodate din fire de mouline şi pandantivele sau brelocurile modelate din ipsos sunt lucrate manual, în culori ce inspiră veselie şi energie.

Îndeletnicirea Cristinei şi a Danielei ar putea părea o joacă pentru cei obişnuiţi să cumpere accesorii gata făcute, fără să-i intereseze cum şi de cine sunt ele lucrate.

Însă fiecare lucru în parte are povestea lui, e plăsmuit cu îndrăzneală, din imaginaţia debordantă a adolescentelor şi modelat cu răbdarea şi migala specifice vârstei lor.

Accesorii expuse pe blog

Daniela Toader este elevă la Colegiul „Vasile Alecsandri” şi îşi aminteşte că ideea le-a venit în vacanţa de vară, când aveau destul timp la dispoziţie pentru a explora universul accesoriilor lucrate manual.

„Era foarte cald afară şi ne plictiseam, nu aveam ce face. Uitându-ne pe bloguri cu accesorii hand made am zis să încercăm şi noi. Cât de greu putea să fie?”.

„Prima dată am făcut nişte cercei de care eram foarte încântate şi i-am arătat la toată lumea. Apoi am încercat şi alte modele şi ne-au ieşit”.

Cealaltă creatoare, Cristina Bobeică, învaţă la Colegiul „Mihail Kogălniceanu” şi din cauză că urmează licee diferite cele două prietene se întâlnesc mai mult în weekenduri pentru a lucra împreună.

„Părinţii sunt încântaţi de hobby-ul nostru, preferă să facem accesorii decât să facem prostii. Şi am învăţat multe din treaba asta. În primul rând să avem răbdare, pentru că am avut şi încercări nereuşite, dar nu am renunţat. Am descoperit totul pe internet, de acolo ne-am informat şi am căutat modele”, spune cu entuziasm Cristina.

Deşi adolescentele gălăţene şi-au făcut o mulţime de cliente în rândul colegelor şi prietenelor, ele îşi promovează creaţiile şi prin intermediul unui blog în care au adunat toate podoabele lucrate cu propriile mâini.

Fijoux.blogspot.com prezintă în imagini povestea accesoriilor de care Daniela şi Cristina s-au preocupat cu multă pasiune în ultimele luni.

Cele mai simpatice şi mai căutate modele sunt personajele din desene animate, florile, animalele sau instrumentele muzicale. Însă printre ele se mai strecoară şi unele idei năstruşnice care iau forma boabelor de cafea, a ghindelor, ardeilor, pantofilor, acadelelor sau a clapelor unui pian.

„Ideile ne vin uitându-ne la televizor sau mergând pe stradă şi am vrea să putem face în fiecare zi câte un model nou pe care să îl postăm pe blog. Dar depinde de timpul pe care îl avem la dispoziţie şi de inspiraţie. E o treabă destul de migăloasă, dar suntem încurajate de toată lumea”, spun pe un ton optimist cele două adolescente.

Cristina Bobeică şi Daniela Toader vor participa la sfârşitul săptămânii viitoare la târgul de vintage şi hand made organizat cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor. Ele şi-au petrecut vacanţa dintre semestre pregătind noi modele de accesorii pe care le vor expune întâia oară publicului. Le urăm succes!

Dacă pictezi, modelezi, împleteşti, meştereşti, confecţionezi sau colecţionezi lucruri mai mult sau mai puţin obişnuite şi ai făcut din asta o pasiune te invităm să ne împărtăşeşti lucrurile cu care îţi ocupi timpul liber.

Trimite un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru ca povestea ta să-i poată bucura şi pe alţii sau să-i îndrume pe aceeaşi cale.

Citit 1222 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.