Sfaturi utile pentru a ţine hoţii la distanţă

Sfaturi utile pentru a ţine hoţii la distanţă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar petreceri, cozonaci, sarmale şi cadouri. Mai pot însemna şi evenimente nefericite, pricinuite de răufăcătorii care atentează la bunurile şi siguranţa noastră şi cărora, nu de puţine ori, chiar noi le uşurăm "misiunea" de a ne goli buzunarele sau casele.

Pentru mulţi gălăţeni, minivacanţa de Crăciun şi Anul Nou implică plecatul de acasă şi respectiv din localitate. Fie că e vorba de deplasări mai lungi sau mai scurte, este bine să avem în permanenţă grijă de bunurile noastre, de la cele aflate în buzunare, la cele lăsate în locuinţă sau în maşinile personale. Unele dintre locaţiile preferate de hoţi pentru a lovi repede şi a-şi face pierdute urmele sunt pieţele şi supermarketurile. Aşa că în timp ce vă refaceţi stocurile epuizate la masa de Crăciun sau vi le pregătiţi pe cele pentru Revelion, aveţi în vedere să:
- adoptaţi un comportament rezervat, încercând să nu afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile);
- manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice;
- nu vă lăsaţi poşeta/borseta în coşul de cumpărături;
- ţineţi cont de faptul că buzunarul de la spate al pantalonilor este extrem de vulnerabil, în special la urcarea şi coborârea în/din mijloacele de transport;
- nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare;
Dacă plecaţi de acasă, lăsaţi-vă locuinţa în siguranţă. Puteţi face asta numai dacă:
- limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dvs. de la domiciliu şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă;
- închideţi toate ferestrele;
- nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi "fericiţii" câştigători ai unor concursuri la care nu aţi  participat.
În drum spre destinaţia de vacanţă sau la întoarcere, conduceţi cu prudenţă, mai ales dacă traficul este aglomerat. Pentru a evita evenimentele neplăcute:
- nu plecaţi la drum dacă sunteţi obosiţi sau dacă aţi consumat băuturi alcoolice;
- adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi nu vă fixaţi un timp-ţintă, ci propuneţi-vă să ajungeţi la destinaţie în siguranţă.

Citit 4611 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2019 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.