Gesionarea deşeurilor, doar pe hârtie la Pechea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gestionarea deşeurilor este cea mai gravă problemă cu care se confruntă primăria comunei Pechea, desigur, asta după situaţia încordată din Consiliul Local aflat în prag de desfiinţare. Primarul liberal al localităţii, Iancu Boldea, s-a plâns că planul general de gestionare a deşeurilor nu funcţionează, este doar pe hârtie.

„La noi în comună este localizată staţia de transfer a deşeurilor. Nu avem fonduri pentru aşa ceva, dar sunt arondate la noi şapte comune. Am închis platformele de gunoi şi am improvizat, mai ales că avem mult gunoi de grajd”.

„Pechea e foarte mare şi avem 1.500 de atelaje, fiecare gospodărie având una sau două vaci, cai. Am amenajat o locaţie numai pentru depozitare compost. Ne chinuim să convingem oamenii să separe gunoiul. Am apelat şi la preot!”

„De-abia am degajat albia pârâului ca să nu mai pună gunoi acolo, fiindcă şi omul e needucat. Ne trebuie o staţie de sortare, o staţie de transfer. Ni s-a spus să aşteptăm, poate obţinem fonduri europene. Avem serviciu de salubrizare, însă numai pe hârtie”, ne-a declarat primarul Iancu Boldea. 

În prezent, în baza unui grafic făcut pe străzi, gunoiul este „colectat” în saci mari menajeri.

„Aşteptăm părerea Gărzii de Mediu, a celor care vor veni să ne amendeze şi să ne îndrume”, ne-a declarat resemnat primarul.

La primăvară, împreună cu aleşii locali va merge din casă în casă pentru a le explica oamenilor cum merge treaba cu colectarea selectivă a gunoiului.

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.