Ionuţ nu este singur

Ionuţ nu este singur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, prezent la spectacolul artistic dedicat elevului bolnav din Bereşti *

La Institutul Clinic Fundeni, vinerea trecută, elevul de liceu Ionuţ P. Avram, de la Grupul Şcolar „Paul Bujor” Bereşti, suporta efectele unui tratament medical cu caracteristici agresive, contra leucemiei, maladie ce l-a constrâns să schimbe sala de clasă pe salonul de spital.

În aceeaşi zi, la Galaţi, în organizarea Consiliului Judeţean al Elevilor, la Casa de cultură a Studenţilor a avut loc un spectacol artistic dens, curat şi frumos, de peste două ore, dedicat în întregime lui Ionuţ. Zi a solidarităţii elevilor din Galaţi cu liceanul de la „Paul Bujor”.

Ceea ce a depins de ei au făcut: filantropie prin mijlocirea artei interpretative. Păcat că Ionuţ P. Avram n-a avut cum să fie prezent la Casa de Cultură a Studenţilor, să vadă cu ochii săi de ce sunt capabili să facă, în numele urgenţei şi al omeniei, pentru el, adolescenţi de la instituţiile de învăţământ liceal din Galaţi.

Atât cei de pe scenă cât şi colegii lor aflaţi în sală: admirabili, convinşi că demersul lor – public, sincer, umanitar – contează în lupta pentru salvarea vieţii lui Ionuţ P. Avram.

Numere de actorie ca nişte izvoare de apă vie stăpânite, în spaţiul scenei, de actori doldora de simţire; coregrafie în „oglindiri” multiple, solişti de muzică uşoară ale căror nume trag, semnificativ, spre afişe.

Denumirea unităţilor de învăţământ ai căror elevi-artişti au strălucit vinerea trecută în spectacolul amintit:

Colegiile Naţionale „Vasile Alecsandri”, „M. Kogălniceanu”, „Al. I Cuza”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Liceele Teoretice „Dunărea” şi „Emil Racoviţă”, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Grupurile Şcolare „Gh. Asachi” , „Elena Doamna”, Metalurgic, „Eremia Grigorescu” (Tg. Bujor) şi „Paul Bujor” (Bereşti).

La reuşită au mai contribuit Palatul Copiilor şi O.N.G.-ul „Tinerii şi viitorul”.

Consemnez cu bucurie „amănuntul” că la spectacol, ca invitaţi speciali, au fost prezenţi, de la I.S.J. Galaţi, inspectorul şcolar general, domnul Doru Resmeriţă, adjunctul său, domnul Onuţ Atanasiu şi doamna Daniela Ana Popa, inspector pe probleme de consiliere şi orientare şcolară, la curent cu situaţia medicală – la zi - a lui Ionuţ P. Avram. Dascăli adevăraţi!

Banii strânşi în beneficiul liceanului de la Bereşti, 25 de milioane de lei vechi. Suma include şi colecta de la Colegiul Naţional „Traian Vuia” (Auto), de cinci milioane, depusă în numerar de elevul Iulian Cojocaru.

Ce se întâmplă în aceste zile cu Ionuţ? I se fac perfuzii după schema „24 de ore urmate de o pauză de 12 ore”.

Lângă patul lui, medici vestiţi şi mama sa, de la Pleşa, oameni care, împreună cu donatorii din Galaţi, sunt vârfuri de atac împotriva unui diagnostic ce trebuie făcut să cedeze.

Citit 1067 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.