Criză locativă la Tecuci

Criză locativă la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Tecuci, sinistraţii inundaţiilor din 2007 stau tot în tabără, iar numărul familiilor care au nevoie de o locuinţă socială, pentru că nu-şi pot permite astfel un acoperiş deasupra capului, va creşte.

Este vorba despre tecucenii evacuaţi din casele retrocedate care nu au unde să se mute. Deocamdată, Primăria a făcut eforturi pentru a face rost de locuinţe pentru tineri. La Bucureşti a fost licitată construcţia altor 64 de locuinţe pentru tineri, în spatele blocurilor ANL de la intrarea în Tecuci.

În plus, a fost depus un proiect pentru ANL etapa III pentru un nou cartier în zona unităţilor militare. Primarul Eduard Finkelstain a discutat în repetate rânduri, la Ministerul Dezvoltării, posibilităţile de accesare a unui program de locuinţe sociale cu materialele care există pe stoc şi cu finanţare de la minister.

O altă opţiune luată în calcul este transformarea de către un investitor a celor două blocuri care au aparţinut unităţilor militare, în locuinţe individuale.

„Nu avem bani de transformare a dormitoarelor comune cu băi în capătul culoarului şi e nevoie de o investiţie majoră pentru compartimentare”.

„Ideea ar fi ca un întreprinzător să suporte transformarea clădirii în locuinţe individuale, şi pe această investiţie să-i revină o parte dintre apartamentele create”.

„În principiu, costurile pentru finisarea la cheie a unei clădiri aflate la roşu sunt aproximativ jumătate din valoarea investiţiei totale. Dacă investitorul ar suporta transformarea blocurilor ar ieşi 70 de apartamente, 35 pentru noi şi restul pentru el”.

„Pe mine 70-80 de spaţii de locuit m-ar scoate din criza de locuinţe sociale. ANL cred că ar trebui să deschidă şi un program locuinţe sociale sau locuinţe convenabile”, spune primarul Tecuciului.

Citit 895 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.