Bandiţii, puşi la rugăciune la Mănăstirea „Măgaru”

Bandiţii, puşi la rugăciune la Mănăstirea „Măgaru”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ofiţerul de poliţie Viorel Marcu şi colaboratorii săi stau călare pe Dosarul  „Trei biserici + un magazin” *

Un adevărat tsunami format din spargeri comise de-a lungul a 16 ore a izbit ca din senin, după o vară normală, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bereşti, zdruncinând târgul. Pe lângă cele două lăcaşuri de cult creştin-ortodoxe lovite, despre care am scris în ziarul de marţi, mai trebuie pusă şi biserica adventistă de ziua a şaptea, plus magazinul administrat de Ramona-Georgeta Manea (FOTO), situat pe str. Voineşti.

În cele ce urmează ne vom ocupa de acesta din urmă. Spargerile au fost săvârşite la „adăpostul” discotecii şi a celor trei nunţi ce au ţinut localitatea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în muzici dezlănţuite.

Bandiţii au mizat pe faptul că agenţii de la ordinea publică vor patrula cu precădere în zona consacrată violenţelor, scandalurilor nocturne, petrecerilor lăbărţate, desfrâului.

Magazin-stup, luat la ochi de câţiva nenorociţi. Lihniţi de foame, oieri de mâna a treia, pleava Bereştiului? Vom vedea. Deşi le-ar fi fost la îndemână să le fure, nu s-au atins de băuturile scumpe şi nici de cafeaua de lux.

Pătrunzând, printr-un geam, în incinta cu rafturile pline cu produse, indivizii îi fac de petrecanie, mai întâi, combinei muzicale, după care, de parcă s-ar fi uitat pe-o listă, îşi concentrează atenţia către bunurile necesare într-o bucătărie bântuită…de insecte – cinci sprayuri contra muştelor, atâtea au luat!

Apoi: „Secretul gustului” (delicatul dinspre carnea de găină), bere cu concentraţie alcoolică redusă, pentru femei; o ţiplă cu mici, carne tocată, şunculiţă ţărănească, dero, două baxuri de pulpe, pateuri de porc, 15 cutii  de cuburi Knorr.

La raftul cu lichioruri, în loc să se avânte către cele cu valoarea mare, bandiţii s-au oprit la „Florentino”, cea mai populară băutură de acest fel aflată la Bereşti în comerţ, luând 6 sticle.

Se vorbeşte, în mahala, de existenţa unui martor care a văzut, înainte de spargere, 6 inşi grupaţi la o răspântie din apropiere, numai că, de frică probabil, refuză să vorbească, „scăldând-o” când vine vorba să le indice respectivilor numele.

În tot cazul, Poliţia Bereşti stă călare şi pe acest dosar. Ceea ce consider eu că ar fi bine să afle bandiţii: Ramona Manea a fost deja, cu maşina, în regim de urgenţă, la Mănăstirea „Măgaru”, din judeţul Vaslui, pentru a-i pune la rugăciuni. L-a rugat pe Dumnezeu s-o ajute să afle cine sunt hoţii.

Tot ieri, dumneaei ne-a mai comunicat că urmează să se deplaseze şi la Bârlad, la Biserica „Sf. Mina”, în acelaşi scop, să îngenuncheze în faţa icoanei renumite pentru puterea sa în descoperit şi pedepsit hoţii.

Citit 1903 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.