Andreea Alisa Tagleru nu a rostit cuvântul „mamă”!

Andreea Alisa Tagleru nu a rostit cuvântul „mamă”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Să dăm o şansă acestui copil * Orice sprijin financiar îl puteţi depune în contul deschid la BRD *

Familia Viorel şi Daniela Tagleru din Galaţi are o mare durere care poartă numele fiicei lor - Andreea Alisa -  un copil în vârstă de 7 ani şi şase luni.

„Andreea suferă de hipoacuzie de percepţie  neuro-senzorială bilaterală profundă congenitală, cu retard sever în dezvoltarea limbajului, ne povestea mama fetiţei. Prezintă agitaţie psihomotorie, elemente autiste şi este hiperkinetică...”.

Potrivit fişelor de observaţie medicală, complicaţiile acestui copil sunt mult mai mari şi, pentru ameliorarea lor, familia face eforturi mari -  emoţionale şi financiare.

Andreea este în evidenţa persoanelor cu handicap de gradul I din anul 2004 şi vreme de şapte ani  a trăit doar în lumea tăcerii.

În mai 2009, Andreea Alisa a suferit - la Spitalul Clinic din Iaşi - o intervenţie chirurgicală, când i s-a făcut un implant cochlear, fapt ce face ca acum zgomotele să fie percepute...

„După operaţie ni s-a recomandat un logoped de la Botoşani, dar orele la acest specialist nu sunt gratuite”, ne mărturisea Daniela Taglaru.

„Am dori să facem acest tratament, măcar o dată pe lună, pentru ca Andreea să poată să articuleze primele cuvinte...”.

Doamna Daniela Tagleru ne-a povestit viaţa acestui copil care până la operaţia de anul trecut, nu sesiza niciun zgomot.

După această intervenţie chirurgicală, situaţia fetiţei s-a îmbunătăţit şi atunci când cei din jurul ei vorbesc sau fac prea mult zgomot, Andreea dă semne că îi aude. Se supără sau se bucură, iar părinţii percep starea ei în funcţie de mimica feţei...

Soţii Tagleru doresc să  îşi ajute mai mult copilul, dar, caîn orice familie de condiţie medie, posibilităţile financiare sunt întotdeauna o problemă. 

Soţul Danielei Tagleru lucrează în Combinat, iar venitul lunar nu e fabulos. Domnul Tagleru nu se poate însă plânge că nu i-au fost alături colegii.

Dimpotrivă, anul trecut, când copilul a fost operat, sindicatul de pe platforma siderurgică l-a ajutat. Daniela Tagleru are un salariu de însoţitoare, însă tratarea complicaţiilor pe care le are Andreea este costisitoare.

De aceea, încercăm să  facem auzit strigătul după ajutor al acestei familii, în ideea că Andrea va reuşi să rostească măcar cuvântul „mamă”! Rostire pe care o aşteaptă orice părinte atunci când dă şi când creşte o viaţă.

Orice sumă pe care doriţi să o acordaţi o puteţi depune în contul nr. RO53BRDE180SV33270011800, deschis la BRD Groupe Societe Generale.

Citit 1887 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.