Agheasma de la Izvorul Tămăduirii a ajuns la credincioşi

Agheasma de la Izvorul Tămăduirii a ajuns la credincioşi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit, vineri, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Sfânta Liturghie la Biserica româno-elenă "Buna Vestire" din municipiul Brăila. Dacă în alţi ani, în faţa bisericii se adunau mii de credincioşi, anul acesta, din cauza restricţiilor impuse ca urmare a răspândirii noului coronavirus, slujba a fost oficiată de ierarhul Dunării de Jos fără participarea fizică a credincioşior şi a pelerinilor, însă a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat rânduiala de binecuvântare a apelor izvorului de sub altarul bisericii şi a rostit rugăciuni speciale pentru bunul mers al lucrărilor ce se efectuează la această biserică şi pentru încetarea epidemiei.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a pregătit, cu prilejul acestei sărbători, 20.000 de sticle cu agheasmă de jumătate de litru fiecare şi, după slujbă, acestea au fost oferite la domiciliu credincioşilor brăileni, cu sprijinul voluntarilor parohiali.

Însuşi ÎPS Casian a mers la casele câtorva credincioşi, pentru a le oferi agheasma. Pe lângă agheasmă şi iconiţe, Parohia "Buna Vestire" din Brăila a oferit alimente tradiţionale cu specific pascal, ouă roşii şi cozonaci, pentru 500 de persoane din aşezămintele sociale, unităţile medicale şi centrele de carantină din Brăila.

Citit 2375 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.