60 de deţinute au primit primăvara

60 de deţinute au primit primăvara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele de 8 şi 9 martie au fost prilej de deschiderea sufletească pentru micii creştinii de la Şcoala nr. 26 care, continuând o frumoasă experienţă, în zilele speciale, bucură şi înseninează mamele din Penitenciarul Galaţi, dar şi bunicii de la Spitalul „Ştefan cel Mare” din Galaţi.

Iniţiatoarea programului este prezbitera Ilinca Buruiană, învăţătoare a amintitei instituţii de învăţământ.

Programul este un parteneriat şi al Parohiei „Precista” cu Protoieria Galaţi şi îl are alături pe părintele Eugen Buruiană, care an de an, între multele probleme misionare şi administrative nu-i uită pe semenii din Penitenciarul Galaţi care-şi ispăşesc păcatele.

Pe 8 martie, 60 de semene au simţit că vine primăvara, primind de la copiii Şcolii nr. 26 „Ion Creagă” mărţişoare făcute de mâinile lor, flori şi dulciuri de înseninat existenţa în detenţie (FOTO 1).

Drept bonus, copiii au oferit un frumos moment de cânt şi poezie despre mamă, chip drag, icoană de suflet. 

Şi chiar dacă situaţia primitoarelor acestor mărţişoare nu e una tocmai roz, momentul a fost parcurs cu emoţii, cu lacrimi şi, pe ici, pe colo, cu raze de speranţă şi lumină.

Şi fiecare a învăţat că Hristos ne dă  întotdeauna o şansă de a ne restaura chipul şi de a-l ridica la asemănarea cu  Dumnezeu.

Lecţia de dragoste creştină a fost bine primită şi de copiii, în ideea că prezenţa lor acolo le va fi de folos atunci când vor fi ispitiţi să-şi uite părinţii sau să facă fapte necugetate.

Ghiocei pentru bunici

În 9 martie, tot clasa prezbiterei Ilinca Buruiană şi-a continuat programul la Căminul „Sfântul Ştefan cel Mare” din Galaţi, unde cei mici au revenit cu gândurile lor curate, cu ghiocei, cu mărţişoare cu zâmbetul lor nevinovat (FOTO 2).

Aici, 85 de bunici - uitaţi de proprii copiii - au primit mângâiere, daruri de suflet, mucenici şi alte bucurii de primăvară pregătite.

Darurile s-au ridicat la suma de 1.000 lei şi au fost făcute de mâinile harnice ale copiilor de la Şcoala nr. 26 şi de la creştinii din Parohia „Precista”. Au fost dăruite din suflet pentru suflet.

Din Parohia „Vovidenia” la Spitalul „CFR”, mucenici pentru întărirea credinţei

20 de voluntari din istorica Parohie „Vovidenia” din Galaţi, în ziua prăznuirii celor  40 de Mucenici, pe 9 martie, au dus un semn al dragostei creştine bolnavilor de la Spitalul „CFR” din Galaţi.

Cei doi preoţi - tată şi fiu - părinţii Octavian şi Gabriel Pelin, prezbitera Larisa Pelin şi 20 de voluntari din Parohia „Vovidenia” le-au dăruit pacienţilor din amintitul aşezământ medical rugăciuni şi 350 de mucenici...

Mucenici din aluat, semn al respectului pentru tradiţia şi credinţa noastră dreptmăritoare şi al dragostei de aproape.

Foto: Arhiva ADJ

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.