Nunți cu program și reguli ca în starea de urgență
Foto: Marian Calestru

Nunți cu program și reguli ca în starea de urgență
În locurile aglomerate masca de protecție va fi obligatorie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Numărul mare de infectări zilnice din ultima perioadă a adus noi restricții. Unele dintre acestea sunt la fel de dure ca în starea de urgență, altele vin doar ca măsuri noi, menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Toate aceste măsuri au fost deja adoptate la nivelul județului Galați și urmează să intre în vigoare începând de sâmbătă, 1 august.

După ce premierul Ludovic Orban a anunțat că va lăsa la latitudinea autorităților locale dacă se impune sau nu purtarea măștilor de protecție și în aer liber, grupul tehnic suport Covid de la Galați s-a întrunit și a decis că această măsură se va impune şi în județul nostru, începând cu data de 1 august, dar a lăsat în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din fiecare localitate să stabilească intervalul orar și care sunt locurile aglomerate în care va fi obligatorie purtarea măștii. Conform deciziei, vor fi exceptați de la această regulă copii cu vârste mai mici de cinci ani și persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Totodată, grupul tehnic suport Covid recomandă ca toate evenimentele religioase să se desfășoare în aer liber, cu obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Program redus la terase și la nunți

Totodată, începând de sâmbătă, toate terasele din județul Galați vor fi nevoite să își închidă porțile în intervalul orar 23,00 - 06,00, pentru că s-a hotărât interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi non-alcoolice. Conform regulilor, "operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul".

De asemenea, administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări etc.) vor reduce durata evenimentului până la ora 22,00 în cursul săptămânii și până la ora 23,00 în zilele de sâmbătă și duminică. Regulile privind măsurile de igienă și de distanțare fizică rămân valabile și de acum înainte, iar patronii de terase sunt obligați să monitorizeze respectarea acestora atât de către angajați, cât și de către cei care sunt prezenți la evenimente.

Totodată, începând de sâmbătă, operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc vor fi obligați să suspende programul între orele 23,00 și 06,00.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu data de 1 august și vor rămâne valabile până când contextual epidemiologic va permite noi relaxări, respectiv până când numărul infectărilor zilnice va fi mult mai mic decât cel actual.

Citit 10482 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.