Potcoava cu noroc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Ziua Poliţiei Române, trei făptuitori serviţi pe tavă Parchetului Tg. Bujor *

S-a început urmărirea penală împotriva numiţilor Petrică Nechifor, de 19 ani, Cătălin Marica ( 20 de „primăveri”) şi Tudorel S., minor, elev la un liceu din Galaţi, toţi din Vlăşcuţa, întrucât în noaptea de 9 spre 10 martie a.c., forţând un geam de termopan, au pătruns în locuinţa lui Lucian Profir, aflată în construcţie, de unde au sustras un aparat de sudură, un colac de fier-beton, electrozi şi fire pentru instalaţia electrică de interior.

Totalul prejudiciului, 1200 de lei. Prada, încărcată în căruţa lui Petrică Nechifor, a ajuns, împărţită oarecum frăţeşte, în ascunzători dibuite de agenţii de poliţie din comună.

De exemplu, aparatul de sudură a fost descoperit, acasă la Nechifor, lângă cuşca din care lătra spre subofiţeri un câine din rasa pitbull. E ca fi cum patrupedul i-ar fi îndemnat pe poliţişti: „Căutaţi şi aici!”.

În prima fază a cercetărilor, făptuitorii n-au recunoscut că după ce au jucat table acasă la Marica s-au dus la furat: „Suntem nevinovaţi, ce aveţi cu noi, de ce vreţi să ne stricaţi Paştele”.

Au fost puşi cu botul pe labe abia după ce au început să curgă probele ce le atestau vinovăţia. Cum au fost identificaţi? Prin măsurarea „amprentei” lăsate pe sol de una dintre potcoavele calului care a participat, înhămat la căruţă, la lovitură.

Expertizată, urma a corespuns cu ceea ce era „încălţat” calul lui Nechifor. Restul a fost, pentru agenţii de la Măstăcani, floricică la ureche.

Cei trei indivizi de la Vlăşcuţa sunt „buchetul de infractori” oferit de „băieţii” de la Măstăcani, de Ziua Poliţiei Române, comisarului Ion Oprea, de la Tg. Bujor şi şefilor de la I.P.J. Galaţi.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.