Dorința de profit, mai mare decât teama de Covid-19. Amendă uriașă pentru sfidarea repetată a legii

Dorința de profit, mai mare decât teama de Covid-19. Amendă uriașă pentru sfidarea repetată a legii
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un agent economic din localitatea Târgu Bujor, județul Galați, a primit o amendă uriaşă. Este vorba despre patronul unei săli de jocuri de noroc, care, deși cunoștea că are obligația să închidă locația începând cu ora 23,00, a refuzat să facă acest lucru. Mai mult, acesta a sfidat recomandările jandarmilor și a refuzat în repetate rânduri să își suspende programul. Tocmai de aceea, într-o singură noapte, oamenii legii i-au aplicat patru sancțiuni pentru aceeași abatere.

Povestea a avut loc în noaptea de 6 spre 7 august, în localitatea Târgu Bujor, iar cei care au descoperit neregula sunt jandarmii, care se aflau în misiune de patrulare pe raza localității. ”În noaptea de 6 spre 7 august, pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică și de verificare a respectării măsurilor de distanțare socială și a prevederilor legii privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, jandarmii aflați în patrulare pe raza orașului Târgu Bujor au identificat o sală de jocuri de noroc care funcționa după ora 23,00. Chiar dacă avea cunoștință despre prevederile legale, administratorul societăți a refuzat să închidă unitatea comercială atunci când i-a fost recomandat acest lucru de către jandarmi”, ne-a declarat Cătălin Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Cum nu au avut sorți de izbândă cu vorba bună, jandarmii l-au sancționat contravențional pe patronul sălii de jocuri cu suma de 10.000 de lei. Teoretic, după aplicarea sancțiunii, patronul ar fi trebuit să închidă sala. Practic însă, acesta și-a văzut de treabă și a refuzat să pună lacătul pe ușă până la ora 6,00 dimineață, când, legal, ar fi putut relua activitatea. Cel puțin asta au constatat jandarmii, care au revenit în zonă pentru a verifica dacă s-au făcut înțeleși. ”În urma verificărilor repetate efectuate în aceeași noapte de către oamenii legii s-a constatat că punctul de lucru a funcționat pe toată durata nopții, de fiecare dată administratorul refuzând să închidă sala de jocuri, atunci când jandarmii i-au pus în atenție acest lucru”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt de la Jandarmeria Galați.

Astfel, oamenii legii au aplicat, în total, patru sancțiuni contravenționale, pentru aceeași faptă, valoarea totală a amenzilor fiind de 40.000 de lei.

Reamintim că Hotărârea nr.80 din 29 iulie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, emisă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează, la articolul 3. că „se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23,00-06,00.” Mai mult decât atât, o decizie similară a fost dată, pentru șapte județe, inclusiv Galațiul, și pentru municipiul București, și de către Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, aceasta intrând în vigoare pe data de 2 august și fiind valabilă 14 zile.

Citit 3666 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.