Amenzi de peste 240.000 de lei, după sute de controale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Amenzi de peste 240.000 de lei, după sute de controale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
Controalele vor continua și în zilele următoare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, structurile teritoriale ale MAI din județ, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Inspectotarului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, verificări la 316 societăți comerciale. În urma acestor controale au fost aplicate 430 de sancțiuni - 283 vineri și 147 sâmbătă, în cuantum de 248.695 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau pentru participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Reprezentații ANSVA Galați au făcut controale în unitățile care produc, prelucrează, depozitează și valorifică produse de origine animală și non-animală, trei dintre aceste controale fiind în colaborare cu reprezentații DSP Galați. S-au verificat și evaluat condițiile de igienă în spațiile de depozitare și producție, precum și în cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, etichetarea și trasabilitatea produselor alimentare, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și respectarea normelor privind răspândirea Covid-19. Conform datelor oficiale, nu s-au constatat încălcări ale normelor sanitar-veterinare.

Controalele au continuat și duminică, dar se vor desfășura și în perioada următoare, echipele mixte ale structurilor menționate urmând să verifice atât respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară în contextul pandemiei Covid, cât și a prevederilor legale în vigoare. Totodată, Instituția Prefectului face apel către gălățeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

Citit 2420 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:05

2 comentarii

 • postat de relly2009
  Luni, 17 August 2020 17:59
  188.24.215.***
  unde e dezinfectantul din piata centrala? s-a terminat asa repede? acolo nu controleaza nimeni?
  1
  3
  Raportează
 • postat de Masca(rici)
  Luni, 17 August 2020 11:07
  213.61.215.***
  Tot cu bata pe omul de rand...Ce trebuie sa facem sa fim declarati interlopi si sa fim lasati in pace cu mastile lor cu tot ????
  5
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.