Și-a căutat dreptatea pe stâlp

Și-a căutat dreptatea pe stâlp
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Galați s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din zona Gării CFR și a amenințat că se aruncă în gol. Acesta era supărat din cauza unor probleme pe care le are cu un loc de veci. La fața locului au ajuns atât polițiștii, cât și pompierii și un echipaj SMURD. După mai bine de o oră de negocieri între protestatar și polițiști, totul s-a terminat cu bine. Bărbatul a decis să coboare de pe stâlp, fiind preluat de oamenii legii și dus la sediul Poliției Transporturi. După ce i-au ascultat doleanțele, polițiștii i-au aplicat o amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citit 4143 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 23:02

6 comentarii

 • postat de ultra
  Duminică, 11 Octombrie 2020 06:15
  82.78.249.***
  cred ca aluat amenda ilegal .amenzile pentru tulburarea ordinei si linistii publice se dau dupa orele 22.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 08 Octombrie 2020 14:21
  109.166.133.***
  Daca stalpul cu pricina e cel din imagine nu e stalp de inalta tensiune! E pentru comunicatii
  0
  1
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 20:57
  188.24.241.***
  Problemele semnalate de dna Marchis au mai fost semnalate de mine si de alti concesionari personal, prin presa si petitii. Cetateanul din articol are o problema similara banuiesc. Omul a protestat asa din disperare. Modul de solutionare al cazului nu a fost cel mai potrivit, dar nici al autoritatilor care l-au mai pedepsit inca o data.

  Problema nr. 1 semnalata de d-na Marchis se poate rezolva asa cum s-au rezolvat si in alte orase din tara, inclusiv Bucuresti. Cum? Prin declaratie notariala pe proprie raspundere, fara implicarea Societatii Gospodarire Urbana. La Galati de ce nu se poate?
  Detin 3 locuri de veci, pe care familia mea nu le va putea folosi, deoarece nu putem rezolva problema succesiunii celor 3 concesionari din motive speciale. La nevoie vom solicita locuri la urgenta, ceea ce mi se pare absurd si neomenesc.

  Problema nr. 2 Transformarea locurilor de veci in concesiune pe 25 de ani reprezinta un abuz, o incalcare a legii. Regulamentul cimitirelor bucurestene respecta clauza "pe veci" ,pentru ca si concesionarii doresc acest lucru. Se stie ca un drept castigat nu poate fi abrogat retoactiv. Orice concesionar care are optiunea ''pe veci" nu renunta de buna voie la acest drept. De ce obligati concesionarii la optiunea pe 25 de ani? Daca CL s-a hotarat sa introduca numai optiunea de 25 de ani o putea introduce in regulament de la data propunerii, nu retoactiv, care reprezinta o incalcare a legii.

  Problema nr. 3 La concesinile prin donatie se percepe o taxa de 200 la suta si in cazul donatiei facuta intre membrii familiei, pentru descurajarea mitei, lucru care nu se intampla la alte cimitire din tara. Aceasta clauza trebuia specificata numai in cazul persoanelor straine, nu in cadrul familiei. O tampenie, o absurditate!
  Asadar, rog CL nou ales si Societatea Gospodarire Urbana sa analizeze problemele semnalate si sa incerce rezolvarea lor in concordanta cu legea si cu cerintele concesionarilor. Se poate! Un raspuns din partea autoritatilor mentionate ar fi binevenit.
  0
  1
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 13:04
  81.12.149.***
  Halal negociere şi tratare a nevoilor cetăţeneşti!
  RUŞINE poliţiei!
  Cred că Directorul care răspunde de cimitirele din Galaţi, de la Gospodărire Urbană ar trebui să-şi dea demisia după multiplele nerealizări de când e la conducerea acestei societăţi fantome.
  De exemplu: DRUMURILE, iluminatul şi aleile din Cimitirul Sf. Lazăr sunt dezastruase! De PAZĂ nici nu mai vorbim... Aţi văzut ce s-a întâmplat în ultimile zile!
  DEMISIA d-le Director,care nu conştientizezi că eşti total incompetent!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Marchis Elena
  Miercuri, 07 Octombrie 2020 09:37
  5.2.205.***
  Cred ca noul Consiliu Local trebuie cu prioritate sa analize hotararile anterioare referitoare la functionarea cimitirelor din Galati,sunt multe prevederi ce ingreuneaza relatia administratie -cetatean.
  Exemple
  1 -daca pe un act de concesiune de doua locuri de veci sunt 2 titulari in momentul in care unul din ei decedeaza trebuie acordul celuilalt prorietar sa fie inhumat in locul pe care il avea in protrietate. si daca nu se poate obtine acordul va fi inhumat la un ,,loc de veci pe 7 ani "
  2-actele de concesiune ,,pe veci" se transforma cf. unei hotatari a consiliu local in concesiune pe 25 ani.-de ce ?
  Nu este normal sa alegem caile extreme sa atragem atentia asupra unor probleme dar noi cetatenii de lovim de birocratia si indiferenta celor din administratia locala.
  A preluat ,macar formal,cineva solicitarea persoanei nemultumite sa incerce sa gaseasca o rezolvare ?
  0
  13
  Raportează
 • postat de sinucidere
  Marți, 06 Octombrie 2020 23:26
  89.137.230.***
  In loc sa il ajute i-au aplicat amenda! Pai ala nu s-a urcat degeaba pe stalp. Data viitoare se va arunca in gol pt ca stie ca va fi coborat iar si va lua amenda!
  9
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.