O fermă incendiată arde de mai bine de 12 ore. Pagubele sunt uriașe (VIDEO)
Foto: ISU Galați

O fermă incendiată arde de mai bine de 12 ore. Pagubele sunt uriașe (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Incendiu violent la o fermă de pe raza satului Balintești, din comună Măstăcani, în urma căruia s-au înregistrat nu doar importante pierderi materiale, dar și pierderi de vieți.

Un foc puternic a cuprins, de joi seară, 11 februarie 2021, înainte de orele 22,00, fânarul fermei, unde erau depozitați mii de baloți de paie. Flăcările s-au propagat cu repeziciune și, în ciuda faptului că au fost chemați pompierii, cele două autospeciale trimise de urgență de la Tg. Bujor nu au reușit să facă față pârjolului.

Misiunea pompierilor a fost mult îngreunată de vântul care a întețit și mai mult flăcările, astfel că intervenția s-a prelungit pe parcursul întregii nopți, dar și în cursul dimineții de vineri, 12 februarie 2021.

Bilanțul făcut până la finalizarea oficială a intervenție este dezastruos și include și pierderi de vieți, respectiv, cei doi câini care păzeau ferma și care erau legați de fânarul care a ars.

”Vineri dimineață (12 februarie 2021, n.a.), au ajuns la fața locului un ofițer si un maistru militar pentru a prelua conducerea și coordonarea intervenției. Pe fondul intensificărilor de vânt din ultimele ore, când au ajuns pompierii fânarul ardea generalizat, fiind distruși cei 7.000 baloți de paie”, au comunicat reprezentanții ISU Galați.

Pentru ca toate focarele să fie lichidare și să nu mai existe pericolul de aprindere, pompierii au decis să aducă la fața locului un buldoexcavator pentru stingerea flăcărilor.

Poliția a demarat o anchetă în condițiile în care, confirm primelor estimări, cauza probabilă a incendiului a fost o acțiune intenționată.

Citit 5256 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.