Bisericile, controlate înainte de Înviere
Foto: ISU Galați

Bisericile, controlate înainte de Înviere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lăcașurile de cult de pe raza județului Galați sunt supuse, în aceste zile, unor verificări din partea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în scopul prevenirii incidentelor la slujbele din perioada Sărbătorilor Pascale și îndeosebi la cea din noaptea de Înviere.

Pompierii verifică dacă sunt asigurate măsurile de apărare împotriva incendiilor, posibilitățile de evacuare a persoanelor participante la slujbele religioase și menţinerea accesului liber pe căile de intervenţie. Preoților le sunt puse în vedere limitarea numărului de enoriași în lăcaşurile de cult până la capacitatea normată şi menţinerea deschisă a căilor de acces. Sunt verificate existenţa mijloacelor de primă intervenție și stingere, dacă personalul este instruit să folosească stingătoarele și dacă există posibilități de alimentare cu apă în caz de incendiu. În măsura în care sunt constatate nereguli, acestea vor fi remediate în timpul controlului, dau asigurări reprezentanții ISU Galați.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din judeţ au fost instruite și au primit sarcini pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi primă intervenţie, la nevoie, în zona lăcaşurilor de cult.

În noaptea de Înviere, peste o sută de pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, gata să intervină în cazul în care pe raza județului, în special în zona lăcașurilor de cult, se vor produce incidente. Pentru ca astfel de situații să nu se întâmple, reprezentanții ISU recomandă ca numărul credincioșilor în interiorul bisericilor să fie limitat, ușile să fie în permanență deschise, să se evite organizarea slujbelor în biserici aflate în curs de renovare, iar la finalul slujbei să fie făcută verificarea temeinică a lăcașurilor de cult, pentru a se înlătura sursele de aprindere ce pot genera incendii. De asemenea, fiecare biserică trebuie să aibă stingătoare, iar căile de acces din exterior nu trebuie blocate cu mașini parcate, care să împiedice operațiunile autospecialelor, în caz de incendiu. Nu în ultimul rând, fiecare participant la slujba de Înviere trebuie să aibă grijă de propria lumânare, aceasta netrebuind ținută aproape de haine, păr, mobilier sau alte materiale combustibile.

Citit 970 ori Ultima modificare Vineri, 30 Aprilie 2021 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.