Drăguşeni: I s-au furat 88 de miei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sectorul creşterii animalelor, la Ştieţeşti s-a înregistrat cel mai mare furt de miei din judeţul Galaţi, cel puţin de la începutul mileniului trei încoace.

Lăsându-şi stâna fără pază sigură, în noaptea de 29 spre 30 aprilie a.c., pe la miezul nopţii, lui Tudor Gheorghe (nume muzical, de baladist, nu-i aşa?), i s-au furat 88 de miei. Pentru proprietar, adevărat dezastru economic.

Santinela lăsată de dumnealui să stea de veghe: băiat neinstruit, a încălcat regulamentul de ordine interioară al stânei, consumând băuturi alcoolice în exces. După ce l-a furat somnul se puteau tăia lemne la capul lui fără riscul că s-ar fi putut trezi.

Scoţând turma din ţarc, bandiţii, mânând-o, au dus-o la vreo două 200 de metri, după care au trecut la ales: mieii, la maşină; restul ovinelor, lăsate împrăştiate pe câmp…

Două observaţii. 1. E greu să găseşti la Drăguşeni tineri, din cei vrednici, dispuşi să muncească la oi.

2. Strâns la mână, titularul stânei a crezut că se va putea descurca cu un singur mocan, plătind pentru asta scump. Poliţia Tg. Bujor este intrată „pe fir”.

* Tuluceşti: Domnu’ Chiriac, şef de post! *

Agentul şef Doru Chiriac, gălăţean, este noul comandant al Postului de Poliţie Tuluceşti.

Declarat admis, luna trecută, în urma participării  la concursul pentru ocuparea postului menţionat, pe 15 mai a.c. îşi va prelua atribuţiile. A concurat cu un subofiţer de la Frumuşiţa.

La Galaţi, în cadrul I.P.J., a activat la Economic. Provine, ca origine profesională, din Jandarmeria Română.

Este om al legii pe care se poate conta. Ferm, cu dosarul curat (Chiriac nu pune „botul” pe bani!), disciplinat. Îi succede în funcţie lui Costel Rubică.

Acesta din urmă, intrat, pe merit, în rândul ofiţerilor, a schimbat Tuluceştiul pe Galaţi – activează la Secţia de Poliţie IV, compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare.

Citit 780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.