HELP, Cantina săracilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hrana a nu mai puţin de 950 de asistaţi depinde în acest moment de Cantina de ajutor social. Clădirea se află, însă, într-o stare avansată de degradare.

Vestea bună este că aleşii au planuri mari pentru reabilitarea şi modernizarea ei. Recent consilierii locali au votat un proiect privind Centrul multifuncţional HELP – Modernizare Cantina de Ajutor Social Galaţi şi principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei. Proiectul presupune nu doar reabilitarea acoperişului, a reţelelor de apă şi canalizare, a instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, dar şi modernizarea bucătăriei.

Aceasta include şi achiziţia de aparatură profesională precum maşină de curăţat cartofi, maşină electrică de spălat legume, malaxor carne, sterilizator, hotă. În acelaşi timp, se are în vedere şi amenajarea cabinetului de consiliere socială.

Sursa de finanţare a lucrărilor care vor dura 18 luni o reprezintă fondurile structurale în proporţie de 98 la sută, restul fiind cofinanţare. Investiţia se va realiza în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.533.380 de lei (fără TVA). Consiliul Local a votat şi cofinanţarea proiectului cu suma de 50.667,60 lei, a cheltuielilor suplimentare şi asigurarea resurselor financiare necesare plăţii TVA-ului în valoare de 478.012,07 lei, în condiţiile rambursării ulterioare.

Citit 508 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.