Încurajări şi daruri pentru nevăzători din Galaţi
Foto: Costiuc Petrică

Încurajări şi daruri pentru nevăzători din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Duminica vindecării orbului din naştere, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, ulterior oferindu-le daruri unor gălăţeni cu deficienţe de vedere.

La Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.

Potrivit părintelui Rareş Bucur, în cuvântul de învăţătură, înaltul ierarh a vorbit despre minunea vindecării orbului din naştere de către Iisus Hristos, consemnată numai în Evanghelia după Ioan, îndemnându-i pe cei prezenţi să fie sprijin real pentru cei aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli. 

După slujbă,în parcul Reşedinţei Arhiepiscopale a urmat o acţiune filantropică pentru persoanele cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi.

Ierarhul Dunării de Jos a primit 15 persoane cu deficienţe de vedere şi pe însoţitorii acestora, la o agapă tradiţională, la final dăruindu-le pachete cu alimente şi produse de igienă, în valoare de 1.500 lei.

Asociaţia Nevăzătorilor din România, recunoscută drept ONG de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008), este continuatoarea „Societăţii Orbilor din România“, întemeiată de Regina Elisabeta a României.

Asociaţia, cu peste 40.000 de membri, reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Filiala Galaţi a acestei asociaţii are peste 700 de membri.

Citit 975 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.