Acumulările de apă au făcut ravagii în mai multe cartiere din Galați (FOTO)

Acumulările de apă au făcut ravagii în mai multe cartiere din Galați (FOTO)
Pagube şi în zone abia renovate, de oameni sau autorităţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE, 21 iunie 2021. Mai multe străzi din municipiul Galați au pierdut lupta cu ploaia puternică, curțile fiind distruse de inundații. Au fost afectate gospodării pe străzile Olteniței, Vasile Lupu și Griviței, acolo unde canalizările nu au mai făcut față, apa ajungând chiar până la genunchi, în anumite zone. Pompierii au intervenit cu câte două autospeciale, motopompele fiind puse în funcțiune pentru a salva casele și gospodăriile expuse riscului. Primăria municipiului Galați informează că “din cauza debitului mare al Dunării, apa acumulată în Valea Orașului nu poate fi deversată gravitațional și se evacuează doar prin pompare”.  Din nefericire, apa s-a acumulat și în cartierul Barboși, iar echipele de intervenție sunt în teren. Din cauza căderilor de tensiune, temporar se înregistrează și întreruperi în ceea ce privește furnizarea apei curente. Echipele de intervenție de la Apă Canal, Ecosal și Gospodărire Urbană acționează pentru evacuarea apei, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, tot personalul necesar fiind pe teren.

Pe strada Gării, o surpare care fusese acoperită temporar, potrivit mărturiilor oamenilor, cu "pământ galben şi puţin beton", s-a accentuat din cauza ploilor. "Să vină să facă aşa cum trebuie, că se scufundă şi canalizarea. Mai trebuie să cadă şi stâlpul peste casă şi treaba e terminată", ne-a spus, supărat un gălăţean care are casa în vecinătate. La Barboşi, oamenii erau la limita disperării, unii renovaseră casa acum două luni, iar acum toată munca lor era inundată, alţii erau supăraţi că sunt trataţi ca şi cum nu aparţin de Galaţi. "N-avem canalizări, n-avem canale de colectare, avem promisiuni şi amânări, e a nu ştiu câta oară când avem asemenea probleme. Uite, aici alături e durere, o familie cu doi copii mici... cu toate noi făcute în casă vara trecută. În casă e până la brâu apa...", au conchis, amărâţi, gălăţenii din Barboşi. Şinele de tren din staţia CFR, important nod feroviar, erau şi ele aproape acoperite de apă, trenurile fiind obligate să meargă cu viteză şi mai mică decât de obicei.

Nici în centrul Galaţiului lucrurile nu stau foarte bine. În parcul recent renovat de lângă redacţia "Vieţii libere", aleea centrală s-a tasat, ameninţând să se surpe. Parcarea nouă de la Spitalul de Urgenţă era şi ea inundată, încercându-se scoaterea apei cu o motopompă. Evident, problemele din Valea Oraşului, abia ţinute sub control vineri, au revenit în forţă, multe străzi, precum Fundătura Cernei, au fost acoperite din nou de apă de cel puţin jumătate de metru, fiind afectate curţile şi maşinile parcate aici.

Fundătura Cernei:

Imaginea 1, galeria foto de mai jos: S-a intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei. Foto 2: Surparea de pe strada Gării. Foto 3: Parcarea inundată de la Spitalul de Urgenţă. Foto 4: Şinele de tren de la Barboşi erau aproape acoperite de apă. Foto 5: Aleea tasată din Parcul de la Parfumul teilor. Foto 6: Foarte afectaţi au fost și locuitorii de la Barboşi:

Foto, de Marian Calestru

Trei posturi electrice inundate în Galați

Ploile torențiale căzute începând din noaptea de sâmbătă spre duminică au creat probleme și echipamentelor companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Galați. Conform unui raport prezentat de companie duminică, la ora 15,00, trei posturi electrice au fost inundate, două în zona Bădălan și unul în Valea Orașului, cu 235 de consumatori afectați. La un al patrulea post, din zona Barboși, s-au înregistrat infiltrații în urma ploilor torențiale, întreruperea distribuției de energie electrică afectând 57 de consumatori.

Conform conducerii DEER Galați, problemele cele mai mari s-au mai înregistrat la Vânători, dar și la ieșirea spre Giurgiulești, un transformator de la Somova fiind lovit de fulger. Au fost suplimentate echipele de intervenție.

În ceea ce privește rețeaua de distribuție a gazelor naturale, reprezentanții Engie România au declarat pentru ”Viața liberă” că nu s-a înregistrat niciun incident cauzat de ploile torențiale.

În Galați, Tecuci și Șendreni, inundațiile serioase au necesitat intervenția ISU [detalii]:

*

20 iunie 2021: În Galați, acumulările de apă au produs avarii * Mai multe străzi din municipiul Galați au pierdut lupta cu ploaia puternică, curțile fiind distruse de inundații. Ghinionul s-a abătut peste străzile Olteniței, Vasile Lupu și Griviței, acolo unde canalizările nu au mai făcut față, apa ajungând chiar pana la genunchi, în anumite zone.

Pompierii au intervenit cu câte două autospeciale, motopompele fiind puse în funcțiune pentru a salva casele și gospodăriile expuse riscului. Primăria municipiului Galați informează că “din cauza debitului mare al Dunării, apa acumulată în Valea Orașului nu poate fi deversată gravitațional și se evacuează doar prin pompare”.

Din nefericire, apa s-a acumulat și în cartierul Barboși, iar echipele de intervenție sunt în teren. Din cauza căderilor de tensiune, temporar se înregistrează și întreruperi în ceea ce privește furnizarea apei curente. Echipele de intervenție de la Apă Canal, Ecosal și Gospodărire Urbană acționează pentru evacuarea apei, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar echipele de intervenție sunt în teren.

Nu scăpăm de ploi. COD ROȘU în județul Galați [detalii]

Citit 10584 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.