Deficit de specialişti cu medici şomeri?

Deficit de specialişti cu medici şomeri?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Cum este posibil să avem deficit de specialişti cu medici şomeri?”, a întrebat senatorul PNL Paul Ichim în plenul Senatului.

Parlamentarul gălăţean a acuzat serviciul de specialitate din Ministerul Sănătăţii că habar nu are ce se întâmplă în domeniul resurselor umane la nivel naţional, fie din indolenţă, fie din incompetenţă.

Ichim a afirmat că legea în domeniul sanitar se aplică doar pentru cei care nu sunt pe placul celor care conduc sistemul la ora respectivă, inclusiv pe placul Ministerului Sănătăţii, fără nicio legătură cu calitatea.

Senatorul s-a referit la situaţia posturilor scoase la concurs pentru medici specialişti.

În condiţiile în care pe toate canalele se transmite că nu avem medici specialişti în spitale, avem însă absolvenţi de Medicină şomeri, iar cei rezidenţi sunt plătiţi sub demnitatea umană, fiind aproape obligaţi să părăsească ţara.

Senatorul liberal s-a mai referit şi la pensionarea medicilor la vârsta de 65 de ani, când marea majoritate a doctorilor sunt în plină putere, iar experienţa lor le poate fi de folos colegilor tineri.

„Mai mulţi decidenţi medicali au declarat că un medic care activează în mediul privat ar putea încheia contract de servicii cu un spital public sau spitalele publice ar putea avea şi segmente private”.

„Stau şi mă întreb, practic, cum ar fi posibil acest lucru când noi închidem unităţi sanitare şi tăiem paturi de spital, iar cele existente sunt supraaglomerate”, a precizat senatorul liberal Paul Ichim.

Aşteptăm cu interes răspunsurile ministerului.

Citit 563 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.