Nu mai scăpăm de puful de plop!

Nu mai scăpăm de puful de plop!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Ce înseamnă vreo două săptămâni pe an?” se întreabă retoric gălăţenii care susţin că în privinţa pufului de plop canadian care pluteşte prin aer, la finele fiecărei primăveri, nu ar trebui luată nicio măsură.

„Mai vine o ploaie, se mai opreşte vântul şi gata, nici nu-ţi dai seama când a trecut perioada cu puf!”. Aşa o fi, dar suntem gata să băgăm mâna în foc că gălăţenii care suferă de diverse alergii sau au probleme respiratorii grave nu prea gândesc la fel.

Nu vă convine? E dreptul dumneavoastră!

Evident, persoanele care se ştiu alergice trebuie să dea dovadă de precauţie în aceste zile. Cu alte cuvinte, trebuie să meargă la medicul de familie sau direct la cabinetul medicului alergolog şi să se informeze cu privire la metodele prin care îşi poate ţine alergia în frâu, de regulă prin medicaţie specifică.

Dar să nu ne spună cineva că zonele prin care puful a împânzit aerul pot fi evitate pe de-a-ntregul! Vă dăm doar un exemplu: sunt destui dintre dumneavoastră care au zilnic drum sau chiar locuiesc sau lucrează în zona Spitalului Judeţean sau mai spre centru, prin Mazepa I şi II.

Dacă trebuie doar să traversaţi zonele cu pricina, alternativa ar fi să vă schimbaţi ruta şi să mergeţi, spre exemplu, pe o stradă paralelă, cum ar fi Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), chiar dacă acest lucru vă poate lua ceva timp.

La fel de bine, din punctul de vedere al gălăţenilor care ţin mai mult la plopii canadieni decât la confortul semenilor, dacă lucraţi într-o zonă asaltată de puf vă puteţi lua concediu, iar dacă un astfel de arbore creşte chiar în apropierea locuinţei dumneavoastră... puteţi să plecaţi în vacanţă.

Cum se manifestă alergia?

De multe ori, spun medici alergologi, criza alergică debutează prin reprize repetate de strănut, care pot sau nu să fie dublate de o senzaţie acută de sufocare şi de lăcrimare abundentă a ochilor.

Din nefericire, alergiile neluate în seamă şi netratate la timp pot avea consecinţe destul de grave, cum ar fi activarea unui astm bronşic.

Tocmai de aceea e bine să consultaţi un medic alergolog, chiar şi în situaţia în care nu vă ştiţi alergici, dar totuşi prezentaţi simptomele descrise.

Soluţia automedicaţiei nu este una potrivită în acest caz, dat fiind faptul că schemele de tratament împotriva alergiilor de orice fel sunt unele complexe, care pot fi stabilite doar de către medicul specialist.

În plus, în lipsa unei prescripţii din parte specialistului şi a unei reţete compensate, s-ar putea să constataţi că tratamentul este nu doar complex şi de durată, dar şi foarte costisitor.

Citit 1560 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.