Profesorii de rezervă, aplaudaţi ironic de grevişti

Profesorii de rezervă, aplaudaţi ironic de grevişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Liceul cu Program Sportiv, elevii au refuzat să intre în examen * Proba a început cu întârziere * Un singur candidat la limba rusă şi doi la germană în tot judeţul *

Proba de competenţe lingvistice la limbile străine s-a desfăşurat ieri fără prea mari probleme.

Singurul incident a avut loc la Liceul cu Program Sportiv, unde elevii s-au declarat solidari cu profesorii, refuzând iniţial să dea proba cu o comisie formată din profesori din afara liceului. Ulterior, elevii au intrat totuşi în examen, iar proba a început cu întârziere.

Aplauze în derâdere

Profesorii de la Sportiv i-au aşteptat dimineaţă pe membrii comisiei care au venit să le ţină locul şi i-au aplaudat la modul ironic.

„Nu sunt altceva decât nişte trădători care au acceptat pentru nişte motive derizorii să intre la bacalaureat. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi ne-am respectat verticalitatea. Am spus că facem grevă, facem”, au declarat cadrele didactice.

Fără probleme

Chiar dacă în unele licee s-a dat cu profesori de rezervă, bacalaureatul s-a desfăşurat ieri fără alte incidente, ne-a informat inspectoarea general-adjunctă Laura Marin. Elevii au intrat în ordine alfabetică şi au răspuns la un număr de întrebări pe baza unor texte. La proba de audiţie,  au ascultat un text şi au răspuns la întrebări.

Astăzi, proba orală

Astăzi, 1 iunie, se va desfăşura partea a doua a examenului, proba orală, începând cu ora 9. Între 1-3 iunie au fost planificaţi elevii care susţin examenul la engleză, iar cei de la franceză între 2-4 iunie.

Deşi ministrul a anunţat prin ordin că termenul de susţinere a probei s-a prelungit până pe 25 iunie, la Galaţi examenul se va încadra în perioada stabilită iniţial de 31 mai - 4 iunie. 

Engleza şi franceza rămân în topul limbilor străine agreate de elevi. La limba rusă s-a înscris un singur elev, din seriile anterioare, de la „Saligny”, în timp ce la germană sunt doar 2 candidaţi, de la CNVA.

Comentariu foto: Dacă la unele licee elevii au venit cu CD player-ul de acasă, la altele proba de audiţie s-a desfăşurat la calculator cu boxe

Citit 1206 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.