Peste 140 de voluntari au făcut curat în Galați și Umbrărești, sub sigla "Let`s do it, Romania!"

Peste 140 de voluntari au făcut curat în Galați și Umbrărești, sub sigla "Let`s do it, Romania!"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Patru acțiuni de strângere a gunoaielor aruncate în spațiile publice au avut loc, sâmbătă, 18 septembrie, în municipiul Galați și în comuna Umbrărești. Voluntarii au reușit să adune sute de saci cu deșeuri. Acțiuni similare s-au desfășurat în mai multe județe, toate sub sigla ”Let`s do it, Romania!"

Canapele, saltele, cauciucuri și grile de mașină, mochete, covoare, haine, jucării, încălțăminte, oale și tigăi. Nu facem o trecere în revistă a produselor dintr-un bazar, ci numim doar câteva dintre obiectele deteriorate pe care voluntarii le-au găsit aruncate pe spațiul verde din apropierea autogării din Bariera Traian, dar și pe malul Brateșului. 47 de oameni s-au adunat, sâmbătă dimineață, în Bariera Traian, pentru a lua parte la o acțiune de strângere a gunoaielor aruncate la întâmplare. Cei mai mulți aflaseră despre eveniment din "Viaţa liberă".

"Vinovată" pentru tot demersul a fost Anca-Aurora Chiosea, o gălățeancă ce a făcut toate eforturile pentru ca ediția din acest an a "Let`s do it, Romania!" să nu ocolească județul Galați. Până la prânz, pe lângă obiecte de mobilier și cauciucuri uzate, voluntarii au reușit să adune peste 100 de saci mari de gunoaie, care au fost mai apoi preluați de angajați ai Ecosal Galați.

"Când am terminat, am avut cu toții mulțumirea lucrului bine făcut. Și, pentru că era curat, aveam în fața ochilor un loc frumos, la margine de oraș, în care ți-ar fi plăcut să petreci o oră sau două, în natură. Aceasta a fost dovada că oamenii au nevoie doar de un impuls ca să se adune și să dedice timp și energie lucrurilor în care cred", a spus Anca-Aurora Chiosea, coordonatorul pentru Galați al "Let`s do it, Romania!".

Printre voluntari s-au numărat elevi de liceu, tineri de la Centrul Multifuncțional de pe strada Științei, cercetași de la "Roza Vânturilor" Galați, părinți însoțiți de copii, colegi de serviciu ai organizatorilor, dar și un deputat gălățean.

Tot sâmbătă, acțiuni similare au avut loc în alte trei locuri. În Micro 20, sub coordonarea profesoarei Oana Crihană, 45 de elevi și patru cadre didactice de la Școala Nr. 43 "Dan Barbilian" au adunat gunoaie din câteva parcuri și din zonele aferente acestora.

La Umbrărești, 17 elevi și trei cadre didactice, coordonați de profesoara Ileana Bulboacă, de la Școala Nr. 1, au curățat câteva zone din sat, iar la Umbrărești-Deal un grup de 25 de elevi, părinți și profesori (coordonați de profesoara Angelica Pufu) de la Școala "Sf. Stelian" au făcut curat pe străzile din sat.

Citit 3496 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.