Protest împotriva claxonatului, la Şcoala Nr. 42

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Micii ecologişti ai Şcolii Nr.42  au organizat săptămâna trecută „Lanţul verde” - o formă de protest împotriva poluării fonice în mod special, şi a poluării în general.

Însoţiţi de pancarte şi baloane verzi, elevii au transmis conducătorilor auto câteva mesaje: „Stop poluării fonice!”, „Stop claxoanelor!”, „Vrem un oraş liniştit!”.

„Şcoala noastră, dar şi majoritatea locuinţelor se află în apropierea Străzii Siderurgiştilor, care este foarte circulată şi zgomotoasă. Prin această acţiune, ne-am manifestat protestul împotriva claxonării excesive, extrem de deranjante, împotriva poluării aerului datorate gazelor de eşapament ale autovehiculelor, dar şi amplasării acestora în spaţiul destinat pietonilor”, ne-a declarat profesoara coordonatoare Liuba Dunaev.

Elevii şcolii au distribuit trecătorilor o serie de pliante cu mesaje ecologice, printre care cele referitoare la păstrarea curăţeniei în oraş, dar şi în împrejurimi: pe Faleza Dunării, în Pădurea Gârboavele sau în alte locaţii în care ies la un picnic.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.