Sprijin pentru copiii de la "Sfântul Spiridon"

Sprijin pentru copiii de la "Sfântul Spiridon"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Circa 20 de copii de la Centrul de Zi pentru Copii "Sfântul Spiridon" au fost ajutaţi prin proiectul organizaţiei studenţeşti AIESEC "Școala după școală". Proiectul, unul pilot, a urmărit două direcții: sprijin în realizarea temelor și pregătirea pentru examenele de la școală, precum și jocuri de echipă și exerciții pentru dezvoltare personală. Proiectul "Școala după școală", sponsorizat de firma gălăţeană Romero, a luat startul în luna octombrie, beneficiari fiind copii din clasele V-VIII.

Voluntarii (peste 15 la număr) nu au rămas indiferenți la problemele personale ale copiilor și au încercat să le arate ce soluții au la îndemână pentru a le rezolva. "Ne-am bucurat să vedem cum se sudează relația dintre cei mici și voluntari. Rolul AIESEC este chiar cel de a se implica în comunitate, ajutând noua generație, liderii de mâine", a declarat Daniel-Eduard Blănaru, vicepreşedinte al AIESEC Galați. "Am ales acest proiect pentru că ne-am dorit un rezultat palpabil în comunitate. Ne bucurăm că am putut să contribuim cu un plus de informații pentru copiii de la «Sfântul Spiridon». Vrem ca acest proiect să fie doar un început", a spus, la rândul său, Ani Pricop, reprezentanta sponsorului.

Proiectul s-a încheiat pe 17 decembrie, însă o parte dintre voluntari s-au oferit să le dăruiască cadouri de Crăciun copiilor de la Centru. Centrul de Zi "Sfântul Spiridon" a luat ființă în anul 2009, în urma unui proiect european, iar în momentul de față sprijină 70 de copii cu vârste între 3 și 15 ani. Centrul este în continuă căutare de voluntari, care să aducă un impact pozitiv asupra copiilor pe care îi are în grijă.

Citit 2446 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Ianuarie 2022 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.