Zi de sărbătoare pentru Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galaţi (FOTO)

Zi de sărbătoare pentru Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, 7 ianuarie 2022, în ziua de pomenire a Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul slujitorilor și credincioșilor din parohia ce-l are ca ocrotitor spiritual pe Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos. În această zi de sărbătoare şi de bucurie pentru parohia gălăţeană din cartierele Micro 21 şi Micro 19, ierarhul Dunării de Jos a săvârşitSfânta Liturghie în biserica mare a acestei parohii. 

La slujba arhierească au participat, aflăm de la părintele Rareş Bucur, slujitorii parohiei şi numeroşi credincioşi veniţi să-l cinstească pe Sfântul Ioan, cel numit ”înger în trup”. În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața aleasă a celui mai mare om născut din femeie, martor şi mărturisitor al dumnezeirii Mântuitorului şi model de sfinţenie pentru toţi oamenii. Ierarhul a vorbit credincioşilor prezenţi şi despre pocăinţa propovăduită de Sfântul Ioan Botezătorul şi viaţa cea nouă în Hristos.

De asemenea, în contextul anului 2022, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, ierarhul Dunării de Jos a arătat că în acest an avem şansa de a spori rugăciunea personală şi pe cea comunitară şi de a-i avea pe cei trei sfinţi ca modele de vieţuire şi buni călăuzitori spre îndumnezeirea noastră.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa i-a stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenţi la biserică şi a săvârşit, la demisolul locaşului de cult, slujba de pomenire pentru ctitorii și credincioșii din parohie trecuți la cele veșnice. Parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Galaţi a fost înfiinţată, prin Decizia chiriarhală nr. 239 din anul 1990, iar din anul 1997, în această parohie s-a început construcţia unei noi biserici, mult mai încăpătoare decât cea construită în perioada 1991-1993, care să poată sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunităţi. În prezent, după mai bine de 24 de ani de eforturi, s-a reușit construirea acestui frumos şi măreţ locaş de cult, binecuvântat pentru slujire de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în data de 23 decembrie 2021, când i-a fost oferit şi al doilea hram închinat Sfântului Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. Biserica are la demisol amenajat şiun paraclis, ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei.   

Foto: Costiuc Petrică

Citit 3226 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.